Liga a IV-a: ASU Politehnica face scorul etapei, Dumbrăvița – în corzi

DSC_6233 (Medium)Etapa a XX-a din Liga a IV-a Timiş a adus victorii clare pentru primele două clasate, ASU Politehnica și Ripensia. Cele două s-au distanțat și mai mult de restul plutonului, după ce Dumbrăvița a înregistrat un eșec neașteptat la Racovița.

Liderul ASU Politehnica a punctat și în clasament, dar și la golaveraj, după 7-0 cu ultima clasată, Auto. Aceasta e cea mai clară victorie stagională pentru alb-violeți, ei depășind recordul meciului din tur cu formația din Freidorf, câștigat cu 7-1. Trupa lui Sorin Brîndescu pare de neoprit, demarând în trombă în retur: 16 goluri marcate și 3 primite în primele trei runde ale sezonului de primăvară.

Ripensia s-a întors cu trei puncte importante de la Sânnicolau Mare, la debutul lui Cosmin Stan în rolul de antrenor al roș-galbenilor. Scorul a fost net în favoarea timișorenilor – 3-0 – însă meciul n-a fost la fel de liniștit ca o plimbare pe malul Arancăi. Ambele combatante au încheiat meciul în 10 oameni. Ex-ripensistul Michi și Zaluschi au avut o altercație în urma căreia ambii au fost trimiși de timpuriu la cabine.

CS Dumbrăvița, formația care la startul returului constituia o reală amenințare pentru ASU Politehnica și Ripensia, traversează o pantă descendentă. După eșecul surprinzător de săptămâna trecută, 0-1 cu Șagul, chiar lângă Pădurea Verde, trupa lui Florin Macavei a cedat cu 2-4 la Racovița. Iar asta după ce a condus cu 2-0!

Ultima treaptă a podiumului e amenințată de Voința Mașloc, care după două sincope a revenit în zodia victorioasă, în fața formației din Peciu Nou. Al doilea gol al trupei lui Dani Rupa a fost marcat de portarul Cosmin Amarinei, din penalti. De altfel, goalkeeperul în vârstă de 26 de ani își câștigasei în trecut renumele de portar-golgheter, pe care pare să și-l recapete.

Prim pas greșit în retur pentru „cocoșii” lui Ghiță Chimiuc, „jumuliți” chiar în propria ogradă de CS Ghiroda. Trupa lui Remus Steop și Oli Trandu pare să îiși revină, încetul cu încetul. Transferul de la Mama Mia, Alin Mancaș, a marcat pentru a doua etapă consecutivă. În schimb, Baranyi a ajuns la trei meciuri consecutive cu gol marcat și urcă pe a treia treaptă a podiumului golgheterilor din Timiș.

Apropo de topul marcatorilor, fotoliul de lider e împărțit după această rundă de doi fotbaliști, Luci Stoica și Mediop. De remarcat ascensiunea lui Stelian Argatu, ajuns la borna 13 pentru Murani, în vreme ce Vucea a devenit, de sâmbătă, golgheterul liderului ASU Politehnica, depășindu-l pe Sergiu Iorgovan, indisponibil pentru acest retur de campionat. Una dintre marile speranțe ale fotbalului timișorean din urmă cu câțiva ani, Bogdan Moroșanu –  exponent al generației 1992 de la Poli – pare să se simtă în largul lui la Șag: patru goluri în trei partide.

Iată ierarhia actualizată a golgheterilor:

21 goluri: Lucian Stoica (Mașloc – 20 pentru Dumbrăvița), Ndiaye Mediop (Ripensia);
20 goluri: Raul Briciu (Ripensia);
13 goluri: Alexandru Baranyi (Ghiroda);
12 goluri: St. Argatu (Murani);
11 goluri: R. Mirciov (Pobeda), Vucea (Politehnica);
10 goluri: Iorgovan (Politehnica), Vântură (Mașloc), Novac (Sânnicolau Mare – 3 pentru Ghiroda), S. Budur (Politehnica – 9 pentru Ghiroda), B. Moroșanu (Șag – 6 pentru Racovița);
9 goluri: Mezin (ex-Murani), Sârbu (Sânnicolau Mare), Țofei (Făget);
8 goluri: Hoța (Peciu Nou), Foldi (Șag), Ștreangă (Dumbrăvița), Ciumacenco (Peciu Nou), D. Băban (Jimbolia), Șandru (Murani – 7 pentru Orțișoara);
7 goluri: Ionaș (ex-Politehnica), Crețan (Gătaia), Bartha (Pobeda), Șchiopu (Racovița), Z. Kovacs (Dumbrăvița), Ghinescu (Politehnica), A. Nanu (Racovița);
6 goluri: Blaga (Pobeda), Fodor (Racovița), Roman (Ghiroda), Moricz (Giroc), Giuricici (CFR);
5 goluri: Ploscaru (Racovița), Coca (ex-Mașloc), Oprea (Jimbolia), Gălan (Politehnica), M. Călin (Dumbrăvița).

Rezultatele și marcatorii etapei a XX-a:

Progresul Gătaia – Flacăra Făget 0-2 (Mocanu, Bârză)
Voința Mașloc – AS Peciu Nou 2-0 (Șuleap, Amarinei)
Unirea Sânnicolau Mare – Ripensia Timișoara 0-3 (Mediop 2, Miron – ag.)
Timișul Șag – CFR Timișoara 3-1 (Moroșanu 2, G. Mihai – Mitre)
CS Giroc – AS Murani 1-1 (Duțu – St. Argatu)
Progresul Racovița – CS Dumbrăvița 4-2 (Nanu, Barboni, Râmneanțu, Jurj – M. Călin)
Cocoșul Orțișoara – CS Ghiroda 0-2 (Mancaș, Baranyi)
Pobeda Dudeștii Vechi – Marcel Băban Jimbolia 0-0
ASU Politehnica – Auto Timișoara 7-0 (Drăghici 2, Rus 2, Vucea, Budur, C. Ion)

About Gabriel Toth

Leave a Reply