Liga a III-a | Lugoj – Ighiu, cap de afiș al rundei; Mama Mia, în fața unei deplasări lungi; ASU Politehnica încearcă să păstreze distanța

Foto: Emanuel Titus Iliesi

Caravana Ligii a III-a a ajuns înaintea etapei a 13-a în Seria a IV-a. Runda va începe mâine, când sunt programate primele trei jocuri, polul de interes fiind captat de disputa de la Lugoj, acolo unde CSM-ul va primi vizita Performanței Ighiu. Formația clasată pe locul secund, Național Sebiș încearcă să treacă peste numeroasele absențe din lot și să se impună în disputa de mâine, de pe terenul penultimei clasate, CSO Filiași. Meci dificil și pentru a doua timișeană programată să joace mâine, Mama Mia Becicherecu Mic, care urmează să se deplaseze pe terenul unei echipe imprevizibile, Măgura Cisnădie.

Partidă interesantă mâine după-amiază, la Lugoj. CSM-ul lui Cosmin Petruescu încearcă reabilitarea, după o serie de trei partide fără victorie în campionat. Misiunea timișenilor nu va fi însă deloc ușoară, deoarece pe „Tineretului” sosește Performanța Ighiu. Trupa lui Adorian Himcinschi are cea mai solidă defensivă a campionatului, cu doar 6 goluri încasate în 12 meciuri, dar și după un succes răsunător, în derby-ul județean de săptămâna trecută, cu Metalurgistul Cugir. Ca un alt amănunt interesant, se întâlnesc mâine singurele două formații care nu au pierdut în fața liderului ASU Politehnica și, mai mult, singurele care nu au încasat vreun gol în fața alb-violeților.

Național Sebiș are parte de un joc aparent la îndemână, în deplasarea de la CSO Filiași, formația clasată pe penultimul loc. Totuși, pentru Călin Cojocaru sunt suficiente motive de îngrijorare, deoarece nu se va putea baza în disputa de pe „Chimia” pe o serie de jucători de bază. Neacșu și Avramescu sunt suspendați, Oiță și Toader sunt accidentați, tot problemele medicale făcând ca prezența lui Călin și Mihuța să fie incertă. De semnalat că ultimul revine după o suspendare de trei etape, dictată în urma partidei de la Timișoara, cu ASU Politehnica. Tot î această rundă va reveni și cel de-al doilea inițiator al altercației din partida respectivă, închizătorul polist Dinu Rebenciuc.

Mama Mia Becicherecu Mic a reușit etapa trecută o victorie clară în fața formației din Motru. Trupa lui Sorin Bălu va dori să continue pe același trend și în jocul de mâine, de la Cisnădie. Timișorenii nu vor avea însă viață ușoară pe cocheta arenă din localitatea sibiană, nou-promovata Măgura fiind o formație extrem de imprevizibilă.

„Grosul” rundei a 13-a se va disputa sâmbătă. La Timișoara, ASU Politehnica își propune să mențină distanța actuală față de principalele urmăritoare. În acest moment, alb-violeții au un avans de trei puncte și un joc mai puțin disputat față de Național Sebiș și câte șase puncte în fața Cugirului și Performanței Ighiu. Pentru elevii lui Sorin Brîndescu urmează însă un joc greu, cu CSU II Craiova, o echipă tânără – poate cea mai „crudă” a seriei – dar extrem de talentată. Iar rezultatele din ultimele runde dovedesc că elevii lui Daniel Mogoșanu încep să se obișnuiască cu rigorile eșalonului terț.

Tot sâmbătă, Millenium Giarmata încearcă să spargă seria neagră de pe teren propriu. În mod curios, trupa lui Răzvan Leucă și Alin Molcuț nu a acumulat niciun punct în cele cinci partide disputate pe arena „Nicu Moraru”. Cele cinci puncte ale ultimei clasate au fost obținute doar pe terenuri străine. La Giarmata sosește însă Cetate Deva, o echipă în creștere de formă, demonstrată și în jocul cu ASU Politehnica de săptămâna trecută, când a revenit de la 0-2 în fața liderului, pe care l-a dominat copios în repriza a doua.

Metalurgistul Cugir, una dintre formațiile cu intenții declarate la promovare, are șansa reabilitării după eșecul cu Ighiu. Trupa lui Călin Moldovan primește sub Drăgana replica trupei din Ineu, o formație aflată însă într-o clară creștere de formă în ultimele etape. Băieții lui Cristian Sculici au acumulat patru victorii în ultimele cinci partide, o serie întreruptă doar în deplasarea de la Timișoara, cu ASU Politehnica, un meci pierdut la limită, dar în care au pus mari probleme pe final.

Tot sâmbătă e programat și derby-ul Gorjului, Minerul Motru – Pandurii II Târgu Jiu. Gazdele par să fi trecut peste problemele financiare care au afectat moralul echipei în ultimele săptămâni. Jucătorii, care la un moment dat au refuzat să se antreneze și chiar să se mai prezinte la meciuri, au încasat o parte dintre restanțe. Trebuie spus că, în acest moment, doar Primăria Motru susține echipa de fotbal, în condițiile în care Complexul Energetic Oltenia n-a mai pompat în ultima vreme vreun leu în visteria clubului.

***

Liga a III-a, Seria a 4-a, etapa a 13-a:

Mâine, ora 14
CSM Lugoj – Performanța Ighiu
Măgura Cisnădie – Mama Mia Becicherecu Mic
CSO Filiași – Național Sebiș

Sâmbătă, ora 14
ASU Politehnica – CSU II Craiova
Minerul Motru – Pandurii II Târgu Jiu
Metalurgistul Cugir – CS Ineu
Millenium Giarmata – Cetate Deva

FC Hunedoara stă.

About Gabriel Toth

Leave a Reply