„Leii din Banat”, pregătiți de Cupa Timișoara


BC Timișoara organizează, în acest sfârșit de săptămână, tradiționalul turneu internțional dinaintea startului de sezon. În acest an, Cupa Timișoara se anunță extrem de disputată, la sala „Constantin Jude” urmând să sosească nume importante din baschetul ex-iugoslav și o mai veche cunoștință din Ungaria.

BC Timișoara e gata să primească vizita formațiilor Feni industries (Macedonia), Radnicki Belgrad (Serbia) și Albacomp Szekesfehervar (Ungaria), pentru o nouă ediție a Cupei Timișoara. Partidele se vor desfășura în zilele de vineri și sâmbătă, la sala „Constantin Jude”, câștigătoarele din prima zi urmând să-și dispute trofeul.

Dan Păltinișanu e jucătorul care a prins cele mai multe ediții ale Cupei Timișoara, din actualul lot al „leilor”. Experimentatul pivot speră ca el și echipa sa să lase o impresie bună în aceste jocuri, mai ales că sunt primele în această formulă în fața propriului public.

„Sunt ultimele meciuri amicale și e normal să fie cele mai importante. Vom încerca să mediem unele mici lacune pe care le mai avem. Oricum, lucrurile încep să se lege, deși avem mulți jucători noi, dar cred eu că suntem pregătiți să începem campionatul. E foarte greu de spus în acest moment dacă suntem mai puternici decât anul trecut. Rămâne să vedem asta în meciurile oficiale”, a declarat Păltinișanu.

Predrag Badnjarevic se așteaptă să vadă în meciurile de la Cupa Timișoara rezultatele celor aproape două luni de pregătire. „Vă vom arăta mâine tuturor nivelul la care suntem după pregătiri. Sper să progresăm. Sunt echipe puternice la acest turneu. Radnicki e o echipă tânără, dar cu jucători talentați, Feni Industries e o echipă foarte puternică, iar Albacomp e printre forțele din Ungaria. Sper să se vadă câteva schimbări în bine la aceste meciuri. Cum am mai spus, echipa e mai atletică, joacă mai rapid, mai agresiv, dar trebuie să fim în primul rând productivi”, a declarat antrenorul lui BC Timișoara.

Amintiri cu Albacomp

Albacomp Szekesfehervar e o mai veche cunoștință a grupării timișorene. Cele două echipe s-au mai întâlnit de trei ori în meciurile oficiale, de fiecare dată câștig de cauză având maghiarii. În sezonul 1994/1995, Albacomp dispunea de Universitatea Elba cu 104-84 pe teren propriu și mai apoi cu 103-87 la Timișoara, în cadrul Cupei „Radivoj Korac”. În jocul disputat pe Bega, marcatorii trupei antrenate în acea vreme de Mihai Bolcu au fost Aleksandar Ilic (25 puncte), Alin Bîcov și Doru Ciosici (câte 14), Ovidiu Scobai (13), Dan Ionescu (9), Cristian Bota (6), Șerban Stere (5) și Zigmund Bobrovszky (1).

Cele două formații s-au mai întâlnit și în 2009, în finala Cupei Europei Centrale, disputată la Timișoara. Maghiarii s-au impus și atunci extrem de clar, scor 92-66, principalii marcatori ai timișorenilor fiind Nenad Markovic (15), Nikola Vasojevic și Milos Pesic (cu câte 14).

Acțiune caritabilă

Timișorenii sunt invitați să vină vineri la sală cu câte o jucărie de pluș, pentru a participa la acțiunea caritabilă organizată de club. După prezentarea lotului, ce va avea loc la ora 19.15, spectatorii vor fi anunțați să arunce toate jucăriile de pluș pe parchet, iar acestea vor fi strânse și transportate săptămâna viitoare, de către echipă, la o grădiniță din zona Bălcescu.

Iată programul complet al Cupei Timișoara:

Vineri

Ora 17,00: Feni Industries Kavadarci (Macedonia) – Albacomp Szekesfehervar (Ungaria)
Ora 19,15: Prezentarea lotului BC Timişoara
Ora 19,30: BC Timişoara – Radnicki Belgrad (Serbia)

Sâmbătă    

Ora 17,00: finala mică
Ora 19,30: finala mare

About Gabriel Toth

Leave a Reply