Laurențiu Diniță: „Dacă în prima repriză luam patru, nu se supăra nimeni”

CS Balotești a plecat cu un punct de pe „Știința”, după remiza de ieri, scor 2-2, cu Politehnica Timișoara. Ilfovenii au revenit de la 0-2 în decurs de doar două minute, iar antrenorul Laurențiu Diniță s-a declarat la final mulțumit de prestația și atitudinea elevilor săi. Cu toate acestea, fostul atacant al Sportului Studențesc și al Stelei admite că în prima repriză se putea înregistra o diferență netă în favoarea gazdelor.

„Un meci cu două reprize total diferite. Dacă în prima repriză puteam să luăm patru și nu se supăra nimeni, în partea a doua am făcut două schimbări, am schimbat și sistemul, iar până la cele două goluri am mai avut două ocazii rarissime de a marca. Pe noi ne mulțumește rezultatul, vă dați seama, să revenim de la 0-2 pe terenul Politehnicii nu e ușor. Cred că am avut și un penalti neacordat în final, așa am văzut eu de pe bancă, dar țin să le mulțumesc jucătorilor că s-au dăruit, au avut o cu totul altă atitudine după pauză și am obținut un rezultat pozitiv”, a declarat Diniță.

La pauză, Diniță i-a scos pe Paraschiv și Dedu, introducându-i în locul lor pe Neagu și A. Gheorghe, două modificări de care s-a declarat foarte mulțumit. Tehnicianul Baloteștiului spune însă că, dacă i-ar fi permis regulamentul, ar fi schimbat la pauză trei sferturi din echipă.

„Sunt foarte mulțumit de schimbările pe care le-am făcut, mai ales că în prima repriză nu am avut o prestație prea bună. Dacă puteam să fac șapte schimbări la pauză, șapte făceam, credeți-mă pe cuvânt. Am căzut și puțin fizic pe final, dar e normal, pentru că Politehnica ne-a presat foarte mult cu mingi lungi. Dar am rezistat în cele din urmă, iar acest lucru mă bucură”, a mai spus Diniță.

În repriza secundă, trupa din Balotești a reușit să îl anihileze mult mai bine pe principalul pericol al Politehnicii, Deian Sorescu, cel ce în prima repriză a fost „vioara întâi” din jocul gazdelor.

„I-am urmărit pe cei de la Politehnica, știam fiecare jucător ce poate, iar despre Sorescu știam că e un jucător foarte bun, de viteză. A început meciul pe stânga, deși eu știam că joacă pe dreapta, acest lucru m-a surprins puțin, dar până la urmă nu a fost nicio problemă. Politehnica are jucători buni, cu nume, unii dintre ei au evoluat și în Liga I, astfel că sunt mulțumit că a ieșit bine pentru noi”, a afirmat Diniță.

Tehnicianul formației din Balotești speră să vadă aceeași determinare din partea elevilor săi și în următoarele meciuri.

„Eu am încredere în această echipă. Lumea ne consideră o echipă mică, așa și suntem, astfel că trebuie să dăm tot ce putem la fiecare meci pentru a scoate maximum. Fără dăruire, nu putem progresa. Dacă mergem resemnați cu gândul că vom pierde sau dacă vom juca doar pentru un egal, nu vom face niciodată nimic. Trebuie să ne jucăm șansa, mică sau mare, trebuie să ne-o jucăm până la capăt”, a conchis Diniță.

Laurențiu Diniță a preluat formația din Balotești în etapa a 3-a a actualului sezon, după demiterea lui Cornel Nica. În cariera de antrenor, le-a mai pregătit pe Concordia Chiajna, ACS Berceni și Dinamo II București. Născut la 29 martie 1975, a evoluat pe postul de atacant la formațiile Electromagnetica București, Sportul Studențesc, Steaua București, Jiul Petroșani, Aris Limassol (Cipru) și Concordia Chiajna.

About Gabriel Toth

Leave a Reply