Juniori U13 | Remiză în fața gazdei Luceafărul! Politehnica ratează calificarea în finala de la Buftea

Juniorilor Politehnicii li s-a anulat, în ultimul minut de joc, golul calificării în finală (Foto: Ștefan Martinescu)

Politehnica Timișoara a ratat calificarea în finala Campionatului Național U13. Grupa de juniori născuți 2004 a remizat astăzi, scor 2-2, în ultima zi a turneului semifinal, cu gazda Luceafărul Cluj, iar gruparea de sub Feleac va juca la Buftea cu titlul pe masă. Partida de astăzi a fost o veritabilă finală a turneului, doar Luceafărul și Politehnica mai păstrând șanse de calificare după meciurile disputate în primele două zile.

Juniorii Politehnicii au avut o prestație foarte bună în prima repriză a întâlnirii cu Luceafărul. După ce gazdele au deschis scorul, alb-violeții au întors rezultatul prin reușitele lui Răzvan Petrescu și Cristian Grancea. În plus, până la pauză, timișorenii și-au mai creat câteva ocazii clare de a marca, rămase însă nefructificate. În partea secundă, clujenii au reușit să egaleze, iar în ultimul minut s-a petrecut cea mai controversată fază a meciului: Politehnica a înscris prin Dan Pureca, însă golul a fost anulat, pentru un presupus ofsaid.

„Am condus noi la pauză, apoi am fost egalați, iar în ultimul minut ni s-a anulat un gol perfect valabil, pentru un ofsaid care nu a fost, după părerea mea. Au fost multe «ciuntituri» în acest meci la adresa noastră, lucru la care, sincer, mă așteptam. La fel de bine, am avut și noi, în prima repriză, cinci ocazii mari, inclusiv o bară”, ne-a declarat antrenorul grupei 2004, Alin Ionescu.

Politehnica Timișoara a încheiat turneul semifinal de la Cluj pe locul 2, iar la nivel național pe locul 3-4 (în această competiție, nu se organizează finala mică).

„Sunt foarte mulțumit de evoluția copiilor mei și pentru tot ce au realizat în acest sezon. Până la urmă, în fotbal contează și șansa, iar acest aspect a jucat un rol important în tot parcursul nostru. Înaintea acestui turneu, am avut noi șansă, însă aici, la Cluj, șansa n-a mai fost de partea noastră. Nici astăzi, cu Luceafărul, nici în primul meci, cel cu Juventus. Partida de astăzi a semănat mult cu cea de luni, în care de asemenea am controlat jocul, am avut ocaziile mai importante, am avut o evoluție bună, dar nu am reușit să câștigăm”, a concluzionat Alin Ionescu, la încheierea turneului semifinal.

În meciul de astăzi, echipa de start a Politehnicii a fost aceeași ca în partidele cu Juventus București și CFR Cluj: Cuzmanovici (cpt.) – Unc, Moțiu, Koszo, Andreica, Pureca, Ehling, Petrescu, Grancea. Au mai evoluat Bălănescu, Puskas și Picek.

About Gabriel Toth

Leave a Reply