Juniori D | ASU Politehnica luptă pe „Știința” pentru finala națională

12065878_1649885175267953_8455561682302015429_nArena „Știința” va găzdui, începând de mâine, unul dintre cele două turnee semifinale ale Campionatului Național de Juniori D. ASU Politehnica, gazda patrulaterului, va lupta cu alte trei formații extrem de puternice la nivel juvenil pentru locul întâi, singurul care asigură continuarea luptei pentru titlul național. Antrenorul micilor alb-violeți, Iulian Prodana, își simte elevii extrem de montați și hotărâți să obțină calificarea în marea finală, ce va avea loc la Buftea.

Grupa de juniori născuți în 2003 de la ASU Politehnica – de altfel cea mai veche din centrul juvenil al grupării alb-violete – e pregătită să scrie o nouă pagină de istorie. ASU Politehnica e gazdă în turneul semifinal de Juniori D, care demarează mâine dimineață, pe „Știința”. În lupta pentru unicul loc ce duce în finala națională se vor mai afla formațiile Dinamyk Craiova, Kiss Baia Mare și Kinder Sângeorgiu de Mureș.

Antrenorul juniorilor D de la ASU Politehnica, Iulian Prodana, spune că nu există o favorită certă în acest turneu, toate cele patru formații situându-se aproximativ la același nivel.

„La fel ca toate celelalte echipe aflate în acest turneu, îmi doresc să trecem și de acest hop și să jucăm finala. Despre cele trei echipe cu care ne vom lupta, pot spune că vor fi niște jocuri foarte echilibrate, pentru că ne-am mai întâlnit cu fiecare dintre ele. Cu Dinamyk Craiova ne-am întâlnit la Juniori E, tot în faza semifinală. Ne-au învins pe noi în grupă, apoi ei au pierdut cu Tâmpa Brașov, iar noi i-am învins pe brașoveni. Chiar Brașovul a mers mai departe, la golaveraj, și a câștigat finala. Cu echipa din Baia Mare ne-am întâlnit la un turneu la Cluj, am jucat de două ori contra lor, iar fiecare echipă a câștigat câte un meci cu 1-0. Iar cu Kinder Sângeorgiu de Mureș ne-am împărțit de asemenea victoriile, în întâlnirile directe. Așadar, turneul e deschis oricărui rezultat, oricare dintre cele patru echipe se poate califica în finală”, ne-a declarat Iulian Prodana.

Antrenorul micilor alb-violeți se bucură de faptul că i-a simțit extrem de montați pe elevii săi la antrenamentele premergătoare turneului semifinal, ultimul fiind efectuat chiar astăzi, la orele prânzului. „Îi simt foarte montați pe copii, foarte hotărâți, ceea ce nu poate fi decât un lucru bun. Sunt într-o creștere, sunt uniți, formează un grup și cred că asta poate face diferența”, e de părere Prodana.

Antrenorul juniorilor D de la ASU Politehnica speră ca elevii săi să fie susținuți și de fani deși, cel puțin în primele două zile, meciurile sunt greu accesibile celor ce lucrează. „Din ce am înțeles, vom avea din nou susținători. Din păcate, turneul are loc în cursul săptămânii, meciurile sunt programate dimineața, mulți dintre suporterii noștri lucrează, dar cei care vor avea posibilitatea sunt convins că vor veni să ne susțină”, ne-a spus Iulian Prodana, care a subliniat și importanța prezenței ultrașilor la meciurile grupei sale din ultimii ani. „Înseamnă mai mult decât al 12-lea jucător. La toate meciurile la care am avut susținere, am reușit să facem diferența. Mă refer aici în faza județeană, la meciurile cu ACS Poli și LPS Banatul, unde s-a văzut clar o altă atitudine, o altă dăruire. E cu totul altceva, atunci când ai în spate 50-100 de persoane, care cântă neîncetat, care aprind torțe… Unii joacă o viață întreagă fotbal și nu au parte de un astfel de public, iar ei, de la 10-11 ani, de când evoluau la Juniori E, au fost susținuți chiar și de peste 100 de fani. Contează enorm pentru ei, suporterii vin cu un plus enorm pentru copii”, a continuat Prodana.

Turneul semifinal de Juniori D de la Timișoara va avea loc de mâine până sâmbătă, pe stadionul „Știința”. Iată programul complet:

Joi, 9 iunie
Ora 9.30 Kinder Sângeorgiu de Mureș – Kiss Baia Mare
Ora 11.30 ASU Politehnica – Dinamyk Craiova

Vineri, 10 iunie
Ora 9.30 ASU Politehnica – Kiss Baia Mare
Ora 11.30 Kinder Sângeorgiu de Mureș – Dinamyk Craiova

Sâmbătă, 11 iunie
Ora 9.30 Dinamyk Craiova – Kiss Baia Mare
Ora 11.30 ASU Politehnica – Kinder Sângeorgiu de Mureș.

Cel de-al doilea turneu semifinal se desfășoară la Suceava, în organizarea clubului local ACS Juniorul, la care mai participă Academia Stars Brăila, Viitorul Constanța și ACS Regal Sport Ferdinand I București. Primele clasate din cele două turnee semifinale își vor disputa finala națională sâmbătă, 18 iunie, la Buftea.

About Gabriel Toth

Leave a Reply