Juniori C: Eșec pentru Poli, în ultimul meci al „zonalului”

Poli Timișoara a încheiat cu o înfrângere ultimul meci al turneului zonal, găzduit lângă stadionul „Dan Păltinișanu”. Elevii lui Sorin Vlaicu au pierdut cu 1-4 în fața celor de la Primavera Deva, singura echipă care nu avea nicio victorie după primele două jocuri.

Cum alb-violeții obținuseră deja biletele pentru faza semifinală încă de miercuri, Sorin Vlaicu le-a dat astăzi credit și jucătorilor care au evoluat mai puțin, unii nefigurând nici pe foaia de joc la primele două meciuri. În plus, micilor alb-violeți le-a lipsit și motivația, meciul cu Primavera Deva nemaiavând nicio miză.

Hunedorenii au speculat rapid relaxarea gazdelor și au deschis scorul în minutul 2, prin Bârnoi, care a reluat în plasă de la 3 metri, după o bâlbâială a apărării timișorene. În minutul 24, goalkeeperul polist Mândrea a respins o minge greșit, până la Lăsconi, care a făcut 2-0 pentru Deva. Timișorenii au reintrat în joc cu un minut înainte de pauză, prin golul lui Vâlceanu, cel care a punctat astfel în toate meciurile Politehnicii de la acest turneu zonal. După pauză însă, tot devenii au fost cei care s-au „lipit” de gol. Mai întâi, în minutul 60, Savin a făcut 3-1, pentru ca scorul final să fie stabilit cinci minute mai târziu de Palkovacs, după o acțiune personală.

Poli a evoluat în următoarea formulă la acest ultim joc, cu Primavera Deva:

Mândrea – Lazăr, Sturz, Săndescu, Dragomir (Fridrich) – Dincă (Motrean), Sporin, Marin, Istrate – Vâlceanu, Celik

La final, antrenorul polist, Sorin Vlaicu, s-a arătat extrem de supărat de prestația elevilor săi, el nedorind să stea de vorbă cu presa după meci. „Am înțeles că domnul Vlaicu vrea să plece. Noi ne dorim ca el să rămână în continuare, pentru că el ne-a adus aici și am făcut o treabă foarte bună. Probabil vom continua cu Roberto Ivan, dar sperăm totuși să rămână domnul Vlaicu”, a fost explicația atacantului Bogdan Vâlceanu. Marcator a trei goluri la acest turneu final, cel poreclit „Rooney” speră ca Poli să aibă un parcurs cât mai lung în acest campionat. „Ne dorim să ajungem în finală și să și câștigăm. Avem și jucători mai mici, care vor să facă performanță, dar mai suntem și noi, cei de 97, cărora ne trebuie performanța, deoarece e primul astfel de turneu pentru noi”, a mai spus Vâlceanu.

Cu siguranță, jucătorul care le-a luat ochii tuturor la acest turneu final e Vlad Dragomir (foto stânga). Fundașul stânga, născut în 1999 spune că nu e ceva ieșit din comun pentru el să evolueze împotriva unor jucători cu doi ani mai mari decât el. „Astăzi ne-am gândit că va fi un meci mai ușor și că sigur vom câștiga, dar n-a fost să fie așa. Am avut și câteva ocazii, dar am greșit mult în apărare. Dorim să mergem mai departe și să câștigăm campionatul. Nu e o mare diferență să joc contra unor jucători cu 2 ani mai mari decât mine. Mie îmi este totuna, și la înățime, și la forță și la viteză, m-am obișnuit cu cei de la 97”, a spus Dragomir, remarcat, de altfel, și de fostul căpitan al Politehnicii, Dan Alexa.

About Gabriel Toth

Leave a Reply