Juniori A: Poliștii au plecat spre Buftea cu gândul la titlu

poli timisoara juniori A

Juniorii A ai Politehnicii au în față două zile decisive. Mâine, de la ora 17, alb-violeții vor înfrunta Chindia Târgoviște în semifinale și, dacă vor reuși să se impună, vor juca o zi mai târziu cu trofeul pe masă.

Juniorii mari ai Politehnicii încearcă să sfideze starea gravă în care află clubul și să treacă în palmaresul centrului juvenil un nou trofeu. Alb-violeții pregătiți de Robert Frușa o vor înfrunta mâine, de la ora 17, la Buftea, pe Chindia Târgoviște, echipă formată în principal din jucători crescuți la Școala de Fotbal „Gică Popescu”. La fel ca și Poli, dâmbovițenii s-au calificat în semifinale după trei victorii în turneul zonal: 3-0 cu Rapid București, 1-0 cu CSMS Iași și 3-1 cu Dunărea Galați. În cea de-a doua semifinală, programată la ora 18, Viitorul Constanța va da piept cu Pandurii Târgu Jiu.

Robert Frușa, colecționarul de trofee

Argumentul forte al timișorenilor în aceste ultime două zile ale sezonul îl constituie tocmai antrenorul Robert Frușa. De numele acestuia se leagă cele două titluri naționale cucerite de sectorul juvenil al Politehnicii în ultimii ani. Mai întâi, în 2009, juniorii B (generația 1992) au învins în finală Școala de Fotbal „Gică Popescu”, scor 3-0, prin golurile marcate de Bogdan Moroșan (min. 43, 69) și Gelu Velici (min. 52). Doi ani mai târziu, aceeași generație, aflată la final de juniorat, a recidivat, câștigând finala cu Academia „Gheorghe Hagi” cu 2-1, printr-o „dublă” reușită de Velici pe final, care a deturnat practic cupa din drumul ei spre Constanța.

Cadou pentru antrenor

Un eventual titlu național cucerit în acest an va avea o semnificație aparte pentru Robert Frușa. Finala campionatului e programată pe 16 mai, adică de ziua antrenorului polist, care speră ca elevii săi să-i facă cel mai frumos cadou cu ocazia împlinirii vârstei de 33 de ani.

Iată și lotul deplasat de Poli la Buftea, pentru ultimele două „hop-uri” ale campionatului:

Ostafie, Trițoiu, Călușaru, Belu, Stănilă, Bocșan, Oberșterescu, Zele, Popescu, Cosovanu, Artean, Constantinescu, Neamțu, Opriș, Lupancu, Mucsi, Pleșcan, Radosav, Vântură, Precupanu.

About Gabriel Toth

Leave a Reply