Izabela Novac, în careul de ași al CN U14


Tenismena Izabela Novac, legitimată la CS Dyadora Timișoara, s-a clasat pe locul 4 la Campionatele Naționale Individuale de Iarnă, ce s-au încheiat marți, la București. Sportiva antrenată de Ovidiu Șola, favorită nr. 5 a competiției, a pierdut finala mică după un meci strâns cu o reprezentantă a capitalei.

Izabela Gabriela Novac a fost singura reprezentantă a Timișoarei din turneul feminin al Campionatelor Naționale de Iarnă U14, desfășurate la Centrul Național de Tenis din București. Jucătoarea clubului CS Dyadora, cap de serie nr.5, a acces până în semifinalele competiției, clasându-se finalmente pe locul 4, după ce a pierdut finala mică, cu 7-6(5), 6-4, în fața Gabrielei Tătăruș, de la Tenis Club Enache București.

Sportiva născută la 7 iunie 1999 la Șimian (Mehedinți) a avut o partidă ușoară în primul tur, cu Raluca Gavrilă (Olimpia București), în fața căreia n-a pierdut niciun ghem, 6-0, 6-0. Novac a trecut în turul următor de Vanessa Popov (Știința Constanța), scor 6-1, 6-0, iar apoi a obținut biletele pentru semifinale după o victorie în fața Ștefaniei Cadar (LPS-CSS Constanța), cu 6-3, 7-5. În penultimul act, eleva lui Ovidiu Șola a cedat în fața bucureștencei Mihaela Mărculescu, cap de serie nr. 6, care s-a impus cu 7-6(1), 6-3.

Și la masculin orașul de pe Bega a avut un singur reprezentant. Dennis-Philip Bogdan a acces pe tabloul principal după 6-3, 7-5 cu bucureșteanul Alexander Simon, dar apoi în primul tur a fost întrecut de Ion Abrudan (Tom Tenis Club Cluj), cu 3-6, 2-6.

About Gabriel Toth

Leave a Reply