Istoria s-a scris în primele 10 minute: Politehnica Timișoara – Farul Constanța 1-0

Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Politehnica Timișoara a obținut al patrulea succes stagional, 1-0, astăzi, pe stadionul „Dan Păltinișanu”, cu Farul Constanța. Un joc pe care oaspeții l-au disputat aproape în întregime în inferioritate numerică și în care gazdele au dat lovitura în minutul 9.

Meciul a început cu o întârziere de 9 minute, din motive organizatorice. Concret, centralul partidei a refuzat să dea drumul la joc deoarece a doua mașină disponibilă pentru transportul accidentaților la spital, pe lângă ambulanță, nu a fost de culoare albă. Evenimentele nu au întârziat însă după fluierul de start, deoarece în al doilea minut, atacantul Nicolae Moise a scăpat singur spre poarta polistă, însă l-a lovit violent pe portarul Murariu, cu talpa în stern. Vârful împins al „marinarilor” a văzut direct cartonașul roșu, astfel că planurile lui Petre Grigoraș au fost rapid date peste cap.

În plus, timișorenii au marcat rapid, în minutul 9, prin stoperul Ionuț Coadă, care a trimis un șut din lateral stânga, în colțul lung al porții lui Popa. În continuare, jocul nu a avut ritm, ocaziile născându-se cu mare greutate la cele două porți. Același Coadă a expediat, în minutul 14, un șut periculos, de la 22 de metri, însă Popa a respins cu un reflex de zile mari. În partea secundă, alb-violeții au izbutit să trimită mingi doar de la distanță, prin Velici în special, în vreme ce constănțenii, deși au avut câteva oportunități de contraatac, nu au reușit să imprime forță sau precizie șuturilor expediate, la rândul lor, din afara suprafeței de pedeapsă.

Politehnica a jubilat la final, după un meci mai greu decât era de așteptat, mai ales după eliminarea în minutul 2. Una peste alta, sunt alte trei puncte în tolba elevilor lui Cosmin Petruescu, care au acum liniștea necesară de a pregăti dificila săptămâna care urmează, cu deplasare la Brăila și joc acasă în compania concitadinei Ripensia.

Politehnica Timișoara (antrenor Cosmin Petruescu): Murariu – Bilia (cpt.), Coadă, Nicolescu, Cojocaru – Ignea, Lazea, Poparadu (46, Bedea) – Bozian (87, Miholca), Bănică (46, Schieb), Velici.
SSC Farul Constanța (antrenor Petre Grigoraș): M. Popa – Sabageanu (85, R. Licu), Roumadi, Dombrovschi, Zamfir – Tudorică (78, G. Păun), Doumbia – Grigoraș (cpt.), Mbaka (78, Apostolache), Jallow – N. Moise.

About Gabriel Toth