Ionuț Plămadă, înaintea meciului de la Satu Mare: „E foarte important să eliminăm greșelile”

Foto: Emanuel Titus Ilieși /Mediafax Foto

Politehnica Timișoara se va deplasa sâmbătă la Satu Mare, pentru întâlnirea cu Olimpia. Alb-violeții își doresc toate cele trei puncte, în fieful unei echipe aflate în revenire de formă, după un start dificil de campionat. Mijlocașul Ionuț Plămadă spune că echipa trebuie să reintre în „zodia” victoriilor, după patru meciuri consecutive fără succes. Pentru acest lucru, fotbalistul care în sezonul trecut a promovat cu Sepsi Sfântu Gheorghe spune că e foarte important să se elimine greșelile, atât cele personale, cât și cele colective.

„Urmează un meci foarte greu la Satu Mare. Olimpia e o echipă bună, mai ales pe teren propriu. Și anul trecut îmi amintesc că aveau o echipă bună și puneau o mare presiune pe adversar în meciurile de acasă. Anul acesta, văd că este la fel. Am văzut că au câștigat ultimele două meciuri din campionat și de aceea cred că vom avea o misiune foarte dificilă”, consideră Ionuț Plămadă.

Fotbalistul originar din Rădăuți spune că victoria în meciul de pe Someș e extrem de importantă, pentru că ar da echipei un moral bun înaintea mult așteptatului derby cu UTA, programat la sfârșitul săptămânii viitoare pe stadionul „Dan Păltinișanu”.

„Pentru noi e foarte important să mergem cu un moral bun la meciul cu UTA. Trebuie să tratăm fiecare meci la victorie. La Satu Mare, e prima noastră șansă să câștigăm, după ce în ultimele patru jocuri nu am reușit acest lucru. Trebuie să remediem greșelile pe care le-am făcut în celelalte meciuri și să luăm cele trei puncte”, spune Plămadă, care explică șirul de insuccese al echipei din ultima perioadă: „Nu pot să spun că adversarii ne-au dominat sau ne-au pus foarte mari probleme. Am luat niște goluri ușoare, din neatenție, și acolo s-a făcut diferența. La unele meciuri, cred că dacă marcam noi primii sau ne intrau animite ocazii, cred că ar fi fost cu totul altceva. S-ar fi terminat altfel aceste meciuri dacă am fi comis mai puține greșeli”.

Ionuț Plămadă speră ca victoria de la Biled, din Cupa României, să fi descătușat echipa în perspectiva următoarelor jocuri din campionat.

„Și ieri, la Biled, a fost un meci foarte greu, pe un teren destul de dificil. Avem un moral bun, important e că ne-am calificat și cred că, ușor ușor, devenim o echipă, suntem mai uniți. E foarte important însă să eliminăm greșelile”, a conchis Plămadă.

Partida Olimpia Satu Mare – Politehnica Timișoara va avea loc sâmbătă, de la ora 11:00, în cadrul etapei a 11-a din Liga a II-a.

About Gabriel Toth

Leave a Reply