INTERVIU | Sorin Brîndescu: „Sunt mai mulțumit de jocul de astăzi decât de cel de joi”

DSC_0185ASU Politehnica a suferit o înfrângere usturătoare în ultimul amical susținut în Ungaria, 0-4 cu Békéscsaba 1912 Előre, de această dată fiind vorba de prima echipă a grupării alb-violete din localitatea maghiară. În ciuda rezultatului, antrenorul polist, Sorin Brîndescu, a avut destule motive de mulțumire. La finalul partidei, l-am provocat pe tehnician la un scurt dialog, ca o concluzie a celor zece zile petrecute de nou-promvata în Liga a II-a în cantonamentul din țara vecină.

Domnule Brîndescu, o nouă înfrângere în fața echipei din Békéscsaba, de această dată mai severă (n.r. – joi, maghiarii au câștigat cu 3-1)

E adevărat, dar de jocul de astăzi sunt mai mulțumit decât de cel de joi. Chiar dacă am pierdut categoric, am avut momente bune de joc, în ciuda fondului de oboseală pe care îl avem în acest moment, am reușit să ținem un ritm bun. În prima repriză, chiar am jucat de la egal la egal cu adversarul. În repriza a doua s-a simțit oboseala, a apărut și neatenția, astfel că am luat goluri pe greșeli destul de ușoare. Dar sunt greșeli care se pot remedia.

Unde considerați că s-a făcut diferența? La valoarea individuală a jucătorilor sau la prospețime?

Cred că aici s-a făcut diferența… la prospețime. Ei sunt, într-adevăr, într-o altă etapă a pregătirii. În plus, lipsa de concentrare, pentru că, așa cum spuneam, am făcut greșeli nepermise la primele două goluri.

Care ar fi concluziile acestui cantonament de la Békéscsaba, care se încheie, practic, odată cu acest joc?

Am făcut o pregătire fizică foarte bună, care ne dă speranțe ca în campionat să fim capabili să ne luăm la luptă cu orice adversar. Chiar dacă noi nu am făcut transferuri spectaculoase, așa cum așteaptă lumea, prin această pregătire omogenizăm lotul și mai mult și sperăm să se concretizeze și în rezultate pozitive.

Apropo de transferuri, lotul pe care vi l-ați creionat înaintea plecării în cantonament era de 25 de jucători. Mai așteptați întăriri până la începerea sezonului?

25 de jucători, în condițiile în care găseam 3-4 jucători sub 19 ani, care să se antreneze cu noi și să poată progresa alături de echipa de seniori. Nu am găsit acești jucători. Dar oricum, selecția s-a creionat ținând cont în primul rând de cine vrea cu adevărat să vină la noi. Porțile sunt deschise în orice moment, pentru orice jucător, dar condiția e să își dorească în primul rând sufletește să facă parte din această echipă.

Urmează mâine dimineață, pe drumul de întoarcere, un al patrulea amical al săptămânii, în fața arădenilor de la Crișul Chișineu Criș. Ce veți urmări în această partidă?

Același lucru… Să depunem efort, să încununăm această perioadă de pregătire fizică și, încetul cu încetul, să corectăm anumite aspecte tactice.

About Gabriel Toth

Leave a Reply