Întăriri din Liga I pentru ACS Poli


La antrenamentul din această dimineață al celor de la ACS Poli, au participat trei fotbaliști proveniți din primul eșalon. E vorba despre fundașii Florin Nohai și Andrei Moroiță, dar și de atacantul Dimitrie Gafița, cei trei încercându-și norocul la nou-constituita grupare timișoreană.

Cel mai cunoscut dintre nou-veniți e, fără îndoială, Florin Nohai. Fundașul în vârstă de 31 de ani are la activ 135 de meciuri în primul eșalon, pentru Ceahlăul Piatra Neamț și Gaz Metan Mediaș, dar și 61 de meciuri în liga a doua, toate pentru nemțeni. Dezavantajul lui Nohai e faptul că n-a mai jucat efectiv de foarte mult timp, el pregătindu-se anul trecut cu „satelitul” Ceahlăului.

„Nu pot să refuz un club ca și Timișoara, indiferent în ce ligă joacă. Am discutat deja în principiu cu cei din conducere și sper ca mâine să și semnez. Totuși, vin de la 700 de kilometri, iar eu chiar vreau să rămân aici”, a declarat Nohai, după primul său antrenament cu ACS Poli.

Tot pentru întărirea liniei de fund vine și Andrei Moroiță, jucător care a evoluat în ultimele sezoane pentru Astra Ploiești. Deși în cea mai mare parte a peiroadei petrecute la gruparea prahoveană a jucat la echipa secundă de la Giurgiu, fundașul central în vârstă de 28 de ani a prins și câteva meciuri de Liga I, în returul sezonului trecut.

„Am fost contactat de către conducerea clubului și mi s-a propus să vin aici. Eu mi-am terminat contractul cu Astra, iar acum aștept să se finalizeze discuțiile cu cei de aici. Am înțeles că se vrea promovarea. E și normal, la Timișoara s-a făcut tot timpul performanță. M-a încântat acest lucru”, a fost prima declarație a lui Moroiță, cel care e, de altfel, unul dintre arbitrii promițători din Prahova, debutând anul trecut la nivelul Ligii a III-a.

Și pentru linia de atac a mai apărut o variantă. Cristinel Dimitrie Gafița (n.r. – a nu fi confundat cu tizul său de la Ceahlăul) a evoluat ultima oară la Universitatea Cluj, acolo unde problemele din jurul echipei l-au determinat să își caute un alt angajament. Gafița are reputația unui bun atacant de Liga a II-a, având la activ două promovări în elită, cu Astra și Petrolul.

„E o nouă provocare pentru mine. Un oraș ca Timișoara merită o echipă în prima ligă, iar proiectul de aici mi se pare interesant. Am vorbit doar telefonic cu conducerea, e prima mea zi la Timișoara. Acum câteva zile mi-am reziliat contractul cu U Cluj. Situația de acolo o știți prea bine, nu mai vreau să intru în detalii. Eu sunt obișnuit cu promovările, am promovat și cu Petrolul, cu Astra chiar am luat-o din Divizia C”, a declarat Gafița, cel care mai e curtat în această perioadă și de proaspăta prim-divizionară CS Turnu Severin.

About Gabriel Toth

Leave a Reply