Instrucție alb-violetă: CSU Politehnica – UVT Agroland 3-0

12938118_1046432798746523_3290208390953516357_nCel mai așteptat meci al turneului play-off din Divizia A2 vest la volei feminin, organizat la acest final de săptămână în sala „Mircea Albu”, s-a disputat într-o atmosferă de zile mari, care certifică renașterea sportului cu mingea la fileu în orașul de pe Bega. Peste 600 de spectatori s-au înghesuit în micuța sală pentru a urmări derby-ul Timișoarei, dintre gazda turneului, CSU Politehnica, și UVT Agroland. După ce fetele lui Dan Jitaru și-au adjudecat toate întâlnirile directe din ultimii doi ani, astăzi a venit rândul alb-violetelor să se impună, chiar în minimum de seturi, și să se califice fără nici cea mai mică emoție la barajul de promovare.

Victorie în trei acte pentru Poli, însă toate trei extrem de disputate. Alb-violetele și-au adjudecat primul set la 20, iar acesta avea să fie cel mai „simplu” pentru fetele Cerasellei Șerban. În manșa a doua, cele două combatante au alternat la conducere la cele două time-out-uri tehnice: 8-6 pentru Agroland, respectiv 16-12 pentru Poli. Fetele lui Dan Jitaru au revenit, egalând la 20, însă alb-violetele au gestionat mai bine finalul de set, pe care l-au închis la 25-22.

Cel de-al treilea set a avut o desfășurare asemănătoare. Totul însă până la apoteoticul final. Agroland a condus la limită la primul timp de odihnă regulamentar (8-7), însă la al doilea Poli era în avantaj, 16-13. Fetele Cerasellei Șerban au avut 20-18, însă a urmat apoi o cădere inexplicabilă, la preluare, unde s-au pierdut cinci puncte consecutive, toate realizate pentru Agroland de tânăra Natalia Preda, din serviciu. La 23-20, a fost rândul fetelor echipate în roșu și negru să înregistreze o cădere bruscă, iar Poli, sprijinită frenetic din tribună, a reușit la rându-i cinci puncte consecutive, 25-23.

3-0 pentru CSU Politehnica, iar echipa alb-violetă se califică la barajul de promovare în Divizia A1 pentru prima oară după 13 ani. În 2003, Poli Tender reușea promovarea pe prima scenă, după un baraj organizat chiar la Timișoara, iar în echipa de atunci figura actuala antrenoare, Cerasella Șerban. „Într-adevăr, sunt 13 ani de atunci și mă bucur că sunt antrenor astăzi la echipă și că mi-am îndeplinit un vis mai vechi, de a duce această echipă din nou la baraj”, a spus, emoționată, Cerasella Șerban, la finalul întâlnirii.

„O victorie frumoasă, pe care ne-am dorit-o. S-a văzut astăzi că fetele noastre au avut dorința maximă de a învinge pe Agroland. Două echipe frumoase, care au jucat bine, dar nouă ne-au ieșit lucrurile exact cum ne-am propus. Mulțumesc publicului, care la fiecare meci a fost lângă noi și ne-a susținut. Mulțumesc părinților, clubului, toată lumea a fost alături de noi”, a mai spus antrenoarea primei calificate la baraj din A2 Vest.

Pentru UVT Agroland, rămâne totuși emoțiile îndeplinirii obiectivului, care pot fi risipite însă mâine dimineață, în cazul unei victorii cu CSU Oradea, o formație ce și astăzi a cedat, fără drept de apel, 0-3, cu Medicina Târgu Mureș. Cum mureșencele nu au drept de promovare, Agroland, cu 2 puncte în cont în momentul de față, merge la baraj și în cazul unui eșec cu 3-2 în partida de mâine. „Trebuie să învingem echipa din Oradea pentru a merge la baraj. Acesta e obiectivul nostru și mergem pe ideea asta până la capăt”, a spus la final antrenorul învinselor din derby-ul Timișoarei, Dan Jitaru.

„E prima noastră înfrângere în compania Politehnicii. Era normal ca ele să fie mult mai montate, fiind și gazde, și având un public minunat în spate. Ne-am dorit și noi victoria, dar n-am putut mai mult. Pe final, am fi putut reveni, dar apar blocaje, fetele sunt tinere. E normal ca la 16-17 ani să te emoționezi în situații limită. Poli, în schimb, are fete mult mai în vârstă, mult mai experimentate, știu să ia deciziile mai hotărât și au fost mai curajoase pe finalurile de set”, a mai spus Dan Jitaru.

Mâine dimineață se vor disputa ultimele meciuri ale turneului play-off din A2 Vest, la sala „Mircea Albu”. De la ora 10, UVT Agroland joacă cu calificarea pe masă, în fața echipei din Oradea, iar de la ora 12, CSU Politehnica întâlnește Medicina Târgu Mureș, într-un joc ce nu mai are nicio miză pentru cele două echipe.

About Gabriel Toth

Leave a Reply