Informatica trece la pas de contingentul brazilian al Chiajnei

©  Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

Informatica Timișoara a început cu dreptul noul an. Robert Lupu & co. au bifat aseară o victorie clară, 5-1 în fața ultimei clasate Concordia Chiajna, una dintre cele mai active formații pe piața transferurilor în această iarnă. Ilfovenii, fără punct acumulat în turul campionatului, au achiziționat cinci jucători brazilieni, alături de care speră să iasă din zona periculoasă și chiar să bată la porțile play-off-ului. Însă la Timișoara, infuzia braziliană nu a avut efect.

Informatica a deschis scorul încă din minutul 3, prin Stefan Rakic, care a marcat cu un șut puternic, de pe semicerc, la colțul lung. Replica oaspeților a venit în minutul următor, însă Segamarachi a țintit bara. Tot bănățenii aveau să găsească însă drumul spre gol până la pauză. Rakic a reușit „dubla” în inutul 15, marcând cu latul, din careu, după o pasă venită de pe dreapta de la antrenorul-jucător Robert Lupu. Scorul primei părți, 3-0 pentru Informatica, a fost stabilit chiar înaintea pauzei de Florin Matei, care a transformat o lovitură de penalitate de la 10 metri.

În mitanul secund, Informatica și-a securizat cele trei puncte. Gabi Dobre a dus scorul la 4-0 în minutul 36, marcând din apropiere, după o fază inițiată de Matei. Chiajna a reușit golul de onoare în minutul 38, atunci când Vitinho a marcat, ajutat și de bară, din postură de jucător-portar. Rezultatul final, 5-1 pentru Informatica, a fost stabilit de Florin Matei, în penultimul minut de joc, explerimentatul jucător al Timișoarei speculând o greșeală colectivă a apărării Chiajnei.

Să precizăm că oaspeții s-au bazat pe aproape întreaga durată a partidei pe cvintetul brazilian sosit în această iarnă (Vitinho, Lucas Tadeu, Lucas Segamarachi, Andres Torres, Eric Oliveira Felipe, doar portarul Tătar – rămas tot meciul între buturi – aducând elementul autohton în joc. La Informatica au debutat ex-reșițenii Giurcanu și Ilaș, iar pe bancă a luat loc și fostul atacant polist Florin Dochița, despre care Robert Lupu spunea că îl va forma într-un pivot veritabil de futsal. În schimb, a lipsit unul dintre principalii artizani din turul campionatului, Slobodan Janjic, sârbul fiind suspendat pentru cumul de cartonașe galbene.

About Gabriel Toth

Leave a Reply