Informatica Timișoara, întoarsă de la 2-0 la Galați și eliminată din Cupa României

©  Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

Informatica Timișoara și-a încheiat aventura în Cupa României încă de după primul meci. Robert Lupu & co. au pierdut întâlnirea de aseară, din deplasare, cu United Galați, din optimile de finală. Timișorenii au avut 2-0, însă gazdele au întors soarta întâlnirii în repriza a doua și au obținut calificarea.

Informatica Timișoara s-a întors ieri la Galați, acolo unde în turul Ligii I reușea o victorie concludentă, scor 5-0. Bănățenii au început și disputa din Cupa României într-o notă bună, Stefan Rakic deschizând scorul în minutul 7. De altfel, reușita internaționalului sârb a fost singura din prima repriză, astfel că Informatica a intrat la cabine la adăpostul unui avantaj minim.

Startul reprizei secunde a fost, de asemenea, de bun augur pentru timișoreni, care și-au dublat ecartul în minutul 23, atunci când Valentin Ilaș a punctat, din pasa antrenorului-jucător Robert Lupu. După marcarea celui de-al doilea gol, a intervenit însă relaxarea în jocul bănățenilor, ceea ce le-a permis gălățenilor să revină în joc.

După doar un minut, Emanuel Moldoveanu a redus din diferență pentru United, pentru ca, în minutul 27, același Moldoveanu să restabilească egalitatea. Situația s-a agravat pentru Informatica în minutul 31, atunci când golul lui Constantin Burdujel a adus formația de la Dunăre pentru prima oară în avantaj, 3-2.

Acesta avea să rămână și scorul final, deși Informatica a forțat pe final egalarea, prin utilizarea unui portar jucător, însă fără sorți de izbândă.

În lotul Informaticii s-au aflat, la jocul de ieri, doi noi jucători. E vorba despre internaționalul sârb Dusan Milojevic, un jucător al cărui transfer s-a parafat în perioada recentului Campionat European organizat la Belgrad, și de Robert Voin, un tânăr portar în vârstă de 18 ani. În schimb, nu a evoluat Florin Matei, accidentat la ultima partidă susținută de Informatica în campionat, cea de la Iași.

Informatica va avea ocazia să-și ia revanșa în fața formației gălățene. Cele două echipe se vor reîntâlni duminică, de la ora 18, la sala „Constantin Jude” din Timișoara, într-un meci ce contează pentru etapa a 19-a a Ligii I de futsal.

About Gabriel Toth

Leave a Reply