Informatica Timișoara continuă întăririle! Al-Ioani și Jovanovic, noile transferuri

transferuri-informaticaCS Informatica începe să își contureze lotul pentru sezonul viitor, care va consemna revenirea Timișoarei în Liga I de futsal. Și se anunță o revenire în forță, mai ales prin prisma numelor transferate. După achiziționarea trio-ului fostei campioane Autobergamo Deva (Robert Matei – Florin Lupu – Vlad Iancu), noua grupare de pe Bega a semnat cu un jucător reprezentativ al României din ultimul deceniu și a achiziționat și un prim stranier.

„Ne interesează jucători români și străini de valoare”, spunea finanțatorul reînființatei CS Informatica, Gabriel Lungu, în urmă cu câteva săptămâni. Iar transferurile realizate în ultimele zile îi întăresc afirmațiile.

Informatica a anunțat astăzi, prin intermediul paginii oficiale de Facebook, perfectarea transferului internaționalului Ion Al-Ioani. E vorba despre unul dintre cei mai experimentați jucători români și om de bază al naționalei din ultimul deceniu. Născut la 7 mai 1983 la Târgu Jiu, Al-Ioani a început futsalul în orașul natal, la Pandurii, după care a petrecut câțiva ani fructuoși la CIP Deva, formație la care a colaborat cu Gabriel Lungu. După despărțirea de formația hunedoreană, a evoluat în Ungaria, la ETO Gyor, pentru ca în urmă cu doi ani să revină în țară, tot la o formație cu pretenții, City’us Târgu Mureș.

Cum spuneam, la Informatica a ajuns și primul jucător străin. E vorba despre Ivan Jovanovic, un jucător sârb în vârstă de 31 de ani. El s-a acomodat deja cu futsalul din România, evoluând în sezonul trecut la United Galați. În prealabil, evoluase în campionatele din Serbia și Albania, iar apoi a cucerit de două ori titlul de campion în Bulgaria, cu formația Grand Pro Varna, alături de care a jucat și în UEFA Futsal Cup (Liga Campionilor), în Main Round.

„Vin la Timișoara pentru a câștiga titlul! O să dau totul pe teren pentru a satisface apetitul pentru futsal al publicului timișorean, care îmi doresc să fie alături de noi în număr cât mai mare meci de meci. Forza Informatica!”, a declarat sârbul, după parafarea înțelegerii cu Informatica, pentru pagina de Facebook a clubului.

Așadar, lotul echipei Informatica începe să prindă contur. Campania de achiziții a început spectaculos, prin transferurile lui Robert Lupu (care va îndeplini și rolul de antrenor), Florin Matei și Vlad Iancu, continuând apoi cu reatragerea spre futsal a lui Cristian Popa, Traian Topliceanu, Adrian Călugăreanu și Claudiu Dumitru, cu toții proveniți de la echipa de minifotbal AS WMT Giroc, campioană județeană în acest an.

About Gabriel Toth

Leave a Reply