Informatica și-a prezentat lotul pentru noul sezon: „Avem o echipă mult mai puternică”

unnamedInformatica Timișoara e pregătită pentru atacarea celor două trofee interne, campionatul și Cupa României în sezonul ce va începe în primul weekend al lunii septembrie. Vicecampioana României și-a prezentat ieri lotul, în cadrul unui eveniment organizat la Iulius Mall, iar iubitorii de futsal vor putea vedea și la lucru formația lui Robert Lupu în weekend, în cadrul puternicului turneu internațional „Cupa Timișoara”.

Informatica Timișoara și-a prezentat lotul cu care va aborda noul sezon ieri seară, într-un eveniment organizat la Iulius Mall. Pe scena amenajată la demisolul centrului comercial, au urcat, în ordine, potarii Vasile Giurcanu, Theodor Lungu, Robert Voin, Antti Koivumaki (Golden Futsal Team – Finlanda) și jucătorii de câmp Florin Matei, Robert Lupu, Valentin Ilaș, Milos Simic (Ekonomac Kragujevac – Serbia), Stefan Rakic, Slobodan Janjic, Slobodan Rajcevic (Ekonomac Kragujevac), Felipe Pinto, Salvio Valadares și Thiago Alcantara. Pe lângă noutățile anunțate încă din urmă cu o lună, internaționalii sârbi Simic și Rajcevic, se remarcă înregimentarea goalkeeperului finlandez Antti Koivumaki (23 de ani), provenit de la clubul Golden Futsal Team, situat în localitatea Leppavaaran.

„Lotul echipei e foarte bun, arătăm bine, ne-am întărit considerabil și avem acum o echipă aproape completă. Urmează, în zilele următoare, să mai discutăm despre un jucător defensiv, probabil spaniol, pentru că trebuie să fie cu pașaport european”, anunță antrenorul-jucător Robert Lupu.

Președintele clubului timișorean, Gabriel Lungu, e la rândul său convins că lotul pentru sezonul 2016/2017 e mai puternic decât cel din stagiunea precedentă. „Ne propunem să câștigăm campionat și Cupa. În noul sezon încercăm să construim o echipă pe care să ne bazăm și în cupele europene. E o echipă mult mai puternică decât cea de anul trecut, prin aducerea celor doi internaționali sârbi, care în mod cert au ridicat valoarea lotului”, a declarat Lungu.

Oficialul Informaticii anunță, de asemenea, că din punct de vedere financiar nu vor fi probleme, cel puțin până la finalul turului de campionat. „Pentru turul de campionat nu avem probleme. E o chestiune de câteva zile până să ne intre banii dinspre autoritățile locale, pentru a demara proiectele pe care le avem. În plus, ne bazăm pe destul de mulți sponsori. Dar referitor la Consiliul Județean și Consiliul Local, sunt convins că vor rămâne alături de noi datorită performanțelor pe care le vom realiza în viitorul sezon”, a declarat Gabriel Lungu.

Prima etapă a noului sezon va avea loc în perioada 3-5 septembrie și va începe cu derby-ul vestic Informatica Timișoara – Autobergamo Deva. Cele două echipe au șanse mari să se dueleze și la finalul acestei săptămâni, tot în sala „Constantin Jude”, cu ocazia puternicului turneu internațional „Cupa Timișoara”. Pe lângă cele două formații din vestul României, au confirmat participarea vicecampioana Serbiei, Deus Sremska Mitrovica, precum și una dintre fruntașele ligii din Macedonia, Zelezarec Skopje. Semifinalele vor avea loc mâine, de la 15:00, respectiv 17:00, pentru ca sâmbătă, la orele 16:00 și 18:00, să se desfășoare finala mică și finala mare. Programul semifinalelor va fi stabilit în această seară, prin tragere la sorți.

About Gabriel Toth

Leave a Reply