Informatica, în revenire de formă! Vicecampionii s-au întors învingători de la Iași

© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

Informatica Timișoara a bifat ieri primul succes extern din actuala ediție a Ligii I de futsal. Vicecampioana României s-a impus pe terenul unei formații ce va avea un cuvânt greu de spus în actuala ediție de campionat, CSM Politehnica Iași, la capătul unui meci spectaculos, încheiat cu scorul de 6-3 în favoarea bănățenilor.

După un start ratat de campionat, cu înfrângeri înregistrate în primele două runde, în fața echipelor din Deva și Călărași, situația pare să reintre pe făgașul normal la Informatica. Timișorenii au câștigat, săptămâna trecută, cu un categoric 8-0, meciul de acasă, din fața modestei Clujana Cluj, iar aseară au cules primele puncte din deplasare, după o victorie spectaculoasă cu CSM Politehnica Iași.

Gruparea moldavă s-a întărit considerabil în presezon, chiar din curtea Timișoarei, de unde au sosit Adrian Călugăreanu și Gabriel Dobre. Cel din urmă, în rol de antrenor-jucător, a deschis scorul în partida de ieri, în minutul 4, anunțându-și foștii colegi că nu vor avea o misiune ușoară. Informatica și-a revenit însă rapid, a preluat controlul partidei, pe care a întors-o până la pauză în favoarea ei. Florin Matei a restabilit egalitatea, în minutul 9, pentru ca brazilianul Felipe Oliveira să aducă Informatica în avantaj, în minutul 15. Scorul primei părți a fost stabilit în minutul 18, de același Florin Matei: 3-1 pentru Informatica.

CSM Politehnica Iași a reintrat în joc odată cu golul lui Cataramă, din cel de-al patrulea minut al mitanului secund, însă Informatica a dat o replică promptă și s-a distanțat la 5-2, prin „dubla” internaționalului sârb Slobodan Rajcevic. Iașul a mai punctat o dată, prin Ruxandri, în minutul 36, reducând handicapul la două goluri, însă scorul final avea să fie stabilit tot de vicecampioana României, prin Savio Valadares, în minutul 38.

S-a încheiat 6-3 pentru Informatica Timișoara, care acumulează 6 puncte după patru etape scurse din acest campionat și ocupă, momentan, locul 6 în Liga I. Lider e Autobergamo Deva, care e și singura formație cu punctaj maxim (12 p.), hunedorenii trecând ieri, pe teren propriu, cu 5-1, de FK Odorheiu Secuiesc.

Următorul meci al Informaticii va avea loc luni, 3 octombrie, de la ora 18:00, atunci când va primi, în sala „Constantin Jude”, replica formației Spicom Sfântu Gheorghe. Formația din Covasna a stat în runda a 4-a, din cauza numărului impar de echipe din prima divizie.

About Gabriel Toth

Leave a Reply