Informatica, în fața unei noi provocări: Autobergamo Deva

©  Emanuel Titus Iliesi

Robert Lupu și Florin Matei revin mâine la Deva în calitate de adversari (Foto: © Emanuel Titus Iliesi)

După succesul entuziasmant de joi seară, 7-2 cu Cityus Târgu Mureș, noul lider al Ligii I de futsal, Informatica Timișoara, are în față un nou derby. Mâine, la Deva, bănățenii vor înfrunta deținătoarea Cupei României, Autobergamo, formație de la care au sosit chiar în vară trei dintre componenții de bază, antrenorul-jucător Robert Lupu, Florin Matei și Vlad Iancu.

De altfel, revenirea celor trei la Deva, în calitate de adversari, a pornit deja de câteva zile un dul al declarațiilor dintre cele două tabere. Câștigător al campionatului și al Cupei României cu Autobergamo Deva, actualul jucător al Informaticii, Florin Matei, a publicat pe contul său de Facebook un text în care afirmă că performanțele reușite de gruparea hunedoreană în ultimii ani i se datorează.

„Ei susțin că performanță au făcut doar ei aici, că fără ei nu se va mai ajunge acolo. Dar cei care sunt acum la echipă, vor încerca să demonstreze că se poate. Eu sper că va ieși un spectacol sportiv de calitate. Postarea lui Matei n-are rost să o comentăm. Numai prostii debitează acolo…”, a fost răspunsul patronului lui Autobergamo Deva, Doru Popa, într-o intervenție telefonică la Radio Timișoara.

Robert Lupu, cel ce până în vară a îndeplinit rolul de antrenor-jucător la Autobergamo, spune că meciul de la Deva va fi unul special pentru el.

„Noi nu avem nicio ambiție cu nimeni. Încercăm să ne vedem de treaba noastră, să fim o echipă profesionistă. Avem jucător care au câștigat totuși niște trofee, au jucat în niște ligi și n-am vrea să ne pretăm la un război al declarațiilor. Lupta noastră e cea din teren, pe care ne dorim să o câștigăm. Cu siguranță, va fi un meci special, pentru că la Deva am pus mult suflet, la fel cum pun și aici. A fost proiectul pe care l-am dus pas cu pas alături de domnul Doru Popa. O echipă foarte bună, cu jucători foarte buni, s-au făcut niște transferuri bune, pe care chiar eu mi le-am dorit. Mă bucur că echipa merge în continuare bine, asta înseamnă că și eu am avut o contribuție acolo”, a spus Robert Lupu.

Autobergamo Deva vine după primul eșec din actualul sezon, 8-5 în deplasarea de la CSMS Iași, însă în disputa cu timișorenii motivația va fi din oficiu extrem de ridicată, fiind vorba despre un duel pentru titlu, dar și unul al orgoliilor. Din spusele patronului Doru Popa, hunedorenii vor aborda meciul de mâine cu lotul complet. În schimb, Informatica va avea trei absențe importante. E vorba despre accidentații Thiago Alcantara și Ivan Jovanovic, în vreme ce proaspătul transferat, Gabriel Dobre, nu are drept de joc, deoarece nu s-au finalizat încă toate detaliile legitimării sale.

Derby-ul Autobergamo Deva – Informatica Timișoara se va disputa mâine, de la ora 19 și va fi televizat de Digi Sport.

About Gabriel Toth

Leave a Reply