Informare

Petre Mușat s-a întors de la FRF cu câteva lucruri concrete despre situația actuală a Politehnicii Timișoara.

Pe scurt avem 3 variante:

1. Plătim datoriile
2. Stăm la mila lu’ Sandu să facă o adunare generală extraordinară în care dacă e loc în B, să invite ASU Politehnica 2002 (echipa Politehnicii, cu vechime mai mare de 3 ani, cu tot ce îi trebuie)
3. Înființăm o echipă nouă din D sau C (depinde de cât de jmecheri suntem) și care timp de 3 ani, n-are voie să între în A.

Vorbind despre prezent, Poli a fost dirijată într-un anumit fel, până în momentul de față, când:

– Nu mai știm dacă vom juca fotbal și în ce ligă vom juca fotbal.
– Nu mai avem jucători, administrație și nici personal.
– Nu se poate pune problema performanței… deloc.
– Avem un patron ostil.
– Nu se știe exact cum poate fi cumpărat clubul din cauza încrengăturii de combinații și legături dintre diferitele firme administrate de Iancu.
– Lumea nu mai vine la stadion.
– Avem un patron care țipă încontinuu, de la București, după bani, că vrea bani.
– Ni s-a retras “la mișto” dosarul de licențiere de către propriul patron, care mai face și pe “niznaiu” după câte va zile prin presă, întrebat unde vom jucă la anu’, cică “Nu știu, nu știu”
– Avem sute de procese cu terți (hoteluri, restaurante, companii de transport, foști jucători, spitale, firme de avocatură) care vor să își recupereze banii pentru serviciile pe care ni le-au oferit.
– Avem un patron care se vaietă că am fost furat de federali dar tace mâlc, suspect, când ar fi trebuit să se ia cu hoții de gât.
– Ne știe toată lumea prin tribunale, pe la TAS, pentru scandalurile în care am fost băgați. Ne știe Benfica, ne știe Slovan, ne știe lumea.
– Avem un patron care a primit o condamnare de 10 ani de pușcărie.
– Nu există nici o urmă de încredere între noi + autoritățile locale și Marian Iancu.
– Am fost depunctati deja pentru sezonul viitor.
– Avem un patron care și-a cerut insolvența propriului club.

Putem fi un exemplu reconstruind.

Putem fi un exemplu de normalitate când ne hotărâm că dacă am greșit lăsându-ne păcăliți de modelul fuziunilor, divizărilor și a tuturor șmecheriilor pentru a păstra o continuitate justă, acum, când vedem că drumul s-a înfundat, dăm foc la tot și reconstruim. Civilizat, trainic, cinstit. Până la urmă, avem convingerea că mai devreme sau mai târziu, toți cei care au călcat în rahatul combinațiilor frf-iste vor ajunge în situația noastră, pentru că s-a procedat anormal. N-are cum să meargă la infinit așa.
Acum, când nu mai avem jucători, personal și nici conducere, Timișoara are datoria să se regăsească și să reclădească, nu să “apese vreun buton”.
Efortul pe care l-am face este nedrept și frustrant, dar este mai demn decât efortul pe care l-am face pentru a ne justifica identitatea. N-ar fi frumos nici să stăm să ne uităm la ce mai zice mircea sandu și dacă se gândește la noi, să ne invite, din mărinimia lui în B, pentru că poate o va face, la mișto, ca să- și alimenteze niște orgolii și să ne pună el nouă – celor care l-am înjurat, și încă îl înjurăm – ciorapul în gură. sic!

Ca druckeri, nu putem susține altceva decât reconstrucția.
Înființarea unei societăți noi, având ca pilon principal Universitatea Politehnică din Timișoara, înscrierea în campionat a unei echipe noi, continuatoare a celor 90 de ani de istorie a Politehnicii Timișoara, indiferent de unde pornim, din D sau din C.
În paralel, începerea reconstrucției stadionului Dan Păltinișanu. Urmând ca în 3-4 ani să avem și echipă crescută acasă și stadion nou și suporterii alături și poate și un fotbal fără fosilele comuniste care îl conduc în prezent.

Există toată premisele pentru un astfel de proiect.
Costurile de întreținere al unei echipe până în divizia B nu sunt deloc o problemă pentru Timișoara. Milioanele de euro care ar merge la Iancu, pot însemna 30% din construcția stadionului. Restul sunt bani de la guvern + fonduri europene + alte surse de finanțare.

Asta ar fi sugestia si alegerea Druckeria pentru viitorul Politehnicii Timișoara.

Vocile să le unim!

About Gabriel Toth

Comments

 1. Silviu Ianăş says

  sa speram ca vom scapa de paducele de jabba care , dupa cum se vede, s-a urcat in varful capului si nu mai vrea sa cpboare de acolo.

 2. Silviu Ianăş says

  sa speram ca vom scapa de paducele de jabba care , dupa cum se vede, s-a urcat in varful capului si nu mai vrea sa cpboare de acolo.

 3. Valentin Ianculescu says

  Timisoara e precum pasarea Phoenix… indiferent prin ce necazuri trece culbul are puterea sa redevina mandria fotbalului banatan, si daca e nevoie sa se reinceapa din D, ok atunci sa se reinceapa din D!
  Poli, unica iubire! iubirea alb – violeta!

 4. Calin Chendrean says

  daca si clubul asta nou va fi administrat gresit la un moment dat, si va ajunge intr`o situatie grea din punct de vedere financiar, oarecum asemanatoare see you ce e acum, il vom lasa balta si vom incepe sa construim inca o alta Politehnica?

 5. Calin Chendrean says

  daca si clubul asta nou va fi administrat gresit la un moment dat, si va ajunge intr`o situatie grea din punct de vedere financiar, oarecum asemanatoare see you ce e acum, il vom lasa balta si vom incepe sa construim inca o alta Politehnica?

 6. adi says

  Ideea este sa nu ne pierdem identitatea ,mandria ,clubul POLI si sa fim corecti, adica sa nu mai fim murdari cum am fost cu Iancu la conducere.Sa o luam de la inceput ca asa cred ca este corect

 7. clau says

  Timisoara singurul oras liber , Druckeria are dreptate ,mai bine incepem de jos si revenim cu fruncea sus , nu de sus si cu capul in pamint ca oricum la cite datorii si litigi avem frf-isti tot timpul ne vor gasi sa ne bage bete-n roate. Timisoara este orasul care le-a dat libertatea ce nu o meritau frf-isti si nu numai,… fortza viola va exista mereu.

 8. Cristian Vuscan says

  Salutare,
  Eu zic personal e mai bine o reconstructie indiferent din ce liga see you jucatori crescuti in spiritul alb-violet. See you putina dorinta si suport din partea oamenilor din Timisoara see you bani aui fara bani putem realiza ceva bun si de durata. se poate face perfomanta si de ce nu intr-un viitor apropiat F.C Politehnica Timisoara sa se autofinanteze prin performante europene.
  Ca si suporter, ce-i drept nu fanatic, dar crescut de mic see you aceasta echipa sunt alaturi de orice decizie care avantajeaza clubul, culorile si suporterii…

 9. dario vago says

  ciao a tutti,sunt italian suporter poli.incepem unde hotareste frf,ca tot depinde de la ei.important este noua societate:daca fundatia este buna toata constructie merge bine si se consolideaza in timp.trebuie ca cerem ajutor la persone potrivite in toate domeni fotbalistici,si din strainitate(timisoara are prietenie cu oras italieni cu echipe mari in fotbal ca poate vreau sa investeasca in fotbal timisorean).daca nu se incearca….sa punem de o parte mandria personale si sa cerem ajutor sportiv.hai poli

 10. ala says

  druckeria sa-si vada de peluza,nu de administrat cluburi,dat jos primari. Varianta 1 este ce-a mai corecta,datoriile trebuie platite,nu sunt datoriile lui Iancu,sunt ale Politehnicii si este ceva normal daca ai datorii sa le platesti.De cate ori vreti reconstructie,Poli trebuie sa continuie nu s-o ia din nou de la 0.Iar daca tot afirmati ca ne stie lumea atunci sa ne stie ca platim datoriile nu ca infimtam noi societati ca sa scapam de ele

 11. cosmin1983 says

  salutare polisti…..sunt pentru reconstructie si daca tot nu vom avea drept de promovare 3 ani in A, mai bine sa o luam din D si incet incet ne facem o trupa cu jucatori crescuti in spiritul alb-violet si sa nu mai stam la mana miticilor.
  Pe orice stadion/Pentru un sfant blazon….Fortza POLI TIMISOARA

 12. Dragos Miron says

  Am mai spus-o, nu am auzit la nici o adunare proPoli un plan clar de reconstructie, adica: de unde vin banii, cum se gestioneaza, cat se cheltuie see you centrul de copii, din ce construim bugetul, samd…daca e sa o luam de la ZERO, hai sa facem treaba ca la carte…propun un model german gen Bayern Munchen, la o scara mai mica, binenteles…

Trackbacks

Leave a Reply