Încrâncenare, dar în final înfrângere: CH Poli – Minaur 30-32

ch poli minaurCH Poli aştepta cu nerăbdare duelul de astăzi, cu Minaur Baia Mare, liderul la zi al Ligii Naţionale. Pe de o parte, era vorba despre un derby de tradiţie, care timp de aproape patru decenii a constituit un magnet pentru publicul timişorean. Pe de altă parte, parcursul oscilant din toamnă trebuie reparat în următoarea lună şi jumătate, iar un succes cu formaţia de pe primul loc ar fi însemnat semnalul unui nou început.

Nu a fost însă cazul. CH Poli a jucat cu vână, a alergat, s-a zbătut, s-a sacrificat pentru fiecare minge, însă a plătit tribut greşelilor care persistă de ani de zile în faza de finalizare, mai cu seamă în momentele-cheie. În plus, formaţia bănăţeană a fost lipsită astăzi de aportul a două piese importante din linia de 9 metri, Denis Kaftin şi Andrei Păiuş, ambii accidentaţi.

Setea de a se revanşa pentru deziluziile din turul campionatului s-a simţit încă din start la alb-violeţi, care s-au instalat la conducere după minutul 5, având două şi apoi chiar trei goluri avans. Minaur, cu mai multe soluţii de valoare pe bancă, şi mai cerebrală în finalul primei reprize, a reuşit să întoarcă scorul până la pauză, atunci când tabela sălii „Constantin Jude” indica 17-15 pentru maramureşeni.

Acest ecart de două goluri avea să fie păstrat până la final. După încă 30 de minute de luptă, încrâncenare uneori nejustificată (vezi gestul golănesc al băimăreanului Daniel Bera de a lovi  cu piciorul panoul publicitar de la baza tribunei), Minaur s-a văzut învingătoare. Iar un merit pentru cele trei puncte obţinute de maramureşeni îl are şi portarul maghiar Peter Tatai, un ins extrem de energic (şi excentric, am spune!), capabil să-şi mobilizeze colegii.

Ghiţă Irimescu, trecut în urmă cu mai bine de un deceniu şi pe la Minaur, a fost principalul marcator al lui CH Poli, cu 8 goluri. L-au urmat Chikovani 7, Grigoraş 7, Leordean 5, Timofte 2 şi Fenici 1. De partea cealaltă, Antonio Pribanic a punctat de 7 ori, urmat de Fotache şi ex-polistul Sadoveac, cu câte 6. Un alt fost component al Politehnicii, Andrei Grasu, a fost utilizat destul de puţin, reuşind totuşi să marcheze un gol.

Pentru CH Poli urmează, duminică, un nou meci dificil, pe terenul celor de la Potaissa Turda.

„A fost o partidă grea, aşa cum ne aşteptam. Baia Mare a reuşit să îşi confirme poziţia din clasament, noi am încercat să ne ridicăm la valoarea lor, iar eu spun că în multe momente am şi reuşit. Din păcate, cele două absenţa de la linia de 9 metri, Kaftin şi Păiuş, s-au simţit. Nu am avut soluţii acolo. Chiar dacă am marcat destul de mult, 30 de goluri, cred că diferenţa a fost făcută la nivelul porţii. Portarul băimărenilor a avut o prestaţie foarte bună. Aşa s-a întâmplat de la începutul campionatului, când a apărat bine Tatai, Baia Mare a câştigat. Trebuie să sperăm în continuare, să ne jucăm şansa până la capăt, pentru că dacă nu avem încredere şi speranţă, nu vom reuşi. E o înfrângere care cântăreşte greu pentru noi, pentru că suntem în mare nevoie de puncte, iar orice punct pierdut contează enorm”, a declarat la final Constantin Ştefan, antrenorul lui CH Poli

About Gabriel Toth

Leave a Reply