Început de an ciudat la BC SCM Timișoara! Nenad Mandic a părăsit banca alb-violeților

© Emanuel Titus Iliesi

Nenad Mandic și-a încheiat astăzi contractul cu BC Timișoara (Foto © Emanuel Titus Iliesi)

Anul 2017 a început cu mișcări de trupe greu de înțeles la prim-divizionara de baschet masculin BC SCM Timișoara. Antrenorul Nenad Mandic s-a despărțit de formația bănățeană astăzi, în ziua reunirii lotului, după ce în prealabil staff-ul administrativ al clubului au decis renunțarea la serviciile jucătorului Nikola Otasevic și a preparatorului fizic Branko Kraralejic.

Cu mai puțin de două săptămâni înainte de a aniversa anul pe banca lui BC Timișoara, antrenorul principal Nenad Mandic a părăsit formația de pe Bega. Sârbul și-a reziliat contractul cu alb-violeții, pe cale amiabilă, chiar astăzi, în ziua reunirii lotului. O despărțire neașteptată, venită într-o perioadă aparent bună pentru gruparea timișoreană, care vine după o victorie extrem de importantă, la Craiova, dar și după realizarea unui transfer sonor, americanul Jonte Flowers, dublu campion cu Asesoft Ploiești în 2014 și 2015.

Plecarea lui Nenad Mandic pare a fi legată de deciziile staff-ului administrativ, care în urma unei ședințe de analiză organizate în 29 decembrie, a decis încetarea colaborării cu jucătorul Nikola Otasevic și preparatorul fizic Branko Karalejic.

Nenad Mandic a preluat funcția de antrenor principal la BCT în ianuarie 2016 și a avut o contribuție esențială la salvarea de la retrogradare a formației alb-violete, un obiectiv considerat la un moment dat imposibil de îndeplinit, date fiind problemele de ordin financiar care au zguduit clubul la începutul stagiunii precedente. Mandic a lăsat echipa în grafic în ceea ce privește obiectivele trasate pentru actualul sezon. BC Timișoara ocupă momentan locul 7 în Liga Națională și e calificată la turneul Final 8 al Cupei României.

Artizanul titlului cucerit de BC Timișoara, Cristian Bota

Cristian Bota, noul antrenor principal al lui BC Timișoara

Începând de astăzi, noul antrenor al echipei e Cristian Bota. Acesta a mai pregătit formația timișoreană și în sezonul trecut, imediat după demisia lui Dragan Petricevic, într-un trio alături de Nenad Markovic și Radenko Toroman. Ca jucător, și-a legat cariera de vechea ELBA, alături de care a avut două participări europene, în Cupa Radivoj Korac, în 1993 și 1995. În calitate de antrenor, cea mai importantă performanță din palmaresul său e câștigarea titlului național la U23 cu BC Timișoara în 2013. Bota va fi secondat pe banca „leilor” de Nenad Markovic și de preparatorul fizic Tiberiu Puta, iar obiectivele noului staff tehnic rămân neschimbate: calificarea în play-off-ul Ligii Naționale și o clasare cât mai bună în turneul final al Cupei României.

Primul joc pentru BC Timișoara cu noua conducere tehnică va avea loc duminică, de la ora 20:00, când alb-violeții vor primi vizita liderului Steaua CSM EximBank București.

About Gabriel Toth

Leave a Reply