Începe asaltul spre Divizia A1! Rapid București, prima adversară a gazdei UVT Agroland

Căpitanul lui UVT Agroland, Diana Balintoni, spune că echipa sa e principala favorită a barajului de promovare (Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto)

Finalul acestei săptămâni ar putea readuce Timișoara pe harta primei divizii a voleiului feminin din România după o absență de 12 ani. UVT Agroland e cotată drept principala favorită în barajul de promovare pe care îl găzduiește la sala „Constantin Jude” și în care va debuta în această seară, împotriva Rapidului. Antrenorul Bogdan Paul atrage însă atenția că grupările venite din seria estică a Diviziei A2 Est pot pune probleme prin simplul fapt că nu au jucat încă împotriva lui UVT Agroland.

Aseară a avut loc ședința tehnică a barajului de promovare, organizat de UVT Agroland, la sala „Constantin Jude”. Meciurile vor începe astăzi, iar gazda turneului va intra în joc de la ora 19:00, împotriva echipei Rapid București. Iată programul complet:

Astăzi
16:30 Universitatea Cluj – CSM Focșani
19:00 UVT Agroland – Rapid București

Mâine
16:30 Rapid București – Universitatea Cluj
19:00 UVT Agroland – CSM Focșani

Duminică
12:30 UVT Agroland – Universitatea Cluj
14:30 Rapid București – CSM Focșani

Bogdan Paul, spre a doua promovare consecutivă la Timișoara

Antrenorul clubului gazdă, Bogdan Paul, a reușit promovarea și la finalul sezonului trecut, tot în sala „Constantin Jude”. La vremea respectivă, acesta se afla pe banca echipei SCM Pitești, care a reușit promovarea, alături de CSU Galați, într-un baraj la care au participat, în premieră, două formații timișorene, UVT Agroland și SCM Politehnica. Bogdan Paul speră ca obiceiul promovărilor pe parchetul sălii timișorene să se oprească pentru el duminică după-amiază.

„Aș vrea să mă opresc cu promovările după acest baraj. Într-adevăr, a fost o experiență frumoasă trăită anul trecut, cu SCM Pitești, a fost o echipă pe care eu o preluasem cu doar o lună înaintea turneului de promovare. De această dată, vorbim despre o muncă pe care am depus-o timp de un an de zile. E un copil care crește frumos și acum trebuie să înceapă să meargă”, a declarat Bogdan Paul.

Tehnicianul lui UVT Agroland spune că elevele sale trebuie să le trateze foarte serios pe cele două echipe calificate din seria estică – Rapid București și CSM Focșani.

„Trebuie să fim atenți la toți adversarii noștri și la neprevăzut. Rapid și Focșani sunt totuși două echipe cu care nu am jucat în acest sezon. Le-am văzut, avem informații despre ele, dar nu am avut meciuri contra lor. Din experiență, vă pot spune că se pot întâmpla și lucruri neprevăzute, pe care noi vom încerca să le evităm”, a mai spus Bogdan Paul.

Optimismul domnește în lotul echipei, căpitanul Diana Balintoni considerând că UVT Agroland are prima șansă la promovare.

„Suntem pregătite, e momentul cel mai important din acest sezon pentru noi. A venit vremea să arătăm pentru ce am muncit, să ne punem în joc toată energia și ambiția pentru a reuși promovare. Singura echipă pe care o cunoaștem e cea din Cluj, îi cunoaștem jocul destul de bine. Cred că aceasta e și singura echipă care ne poate pune probleme. De obicei nu vorbesc despre adversari, dar nu cred că în momentul de față e vreo echipă peste noi, din punct de vedere valoric. Pe lângă tinerețea și nebunia fetelor care se aflau aici, am adăugat experiență, disciplină și realitate în ceea ce înseamnă voleiul pe care trebuie să-l joace echipa și cred că am ajuns să formăm un tot perfect”, a declarat Diana Balintoni.

Timișoara nu a mai evolua pe prima scenă a voleiului feminin din prima jumătate a deceniului trecut. În 2003, Poli Tender izbutea promovarea în prima ligă, tot după un baraj organizat în vechea Sală Olimpia, însă aventura în elită a durat doar doi ani. Clubul nu s-a mai înscris în prima ligă, în vara anului 2005, deși nu retrogradase. Politehnica a continuat să evolueze în liga secundă până în 2010, când secția a fost închisă pentru o perioadă de patru ani.

About Gabriel Toth

Leave a Reply