Horațiu Pungea va juca în Heineken Cup

horatiu-pungea
Transfer important pentru unul dintre campionii de la RCM Timișoara. Pilierul Horațiu Pungea a ajuns în Țara Galilor, la Llanelli Scarlets, formație ce evoluează în Liga Celtică, dar și în Heineken Cup, competiție ce demarează chiar astăzi.

După două titluri de campioană consecutive cu RCM Timișoara, Horațiu Pungea va lua contactul cu rugby-ul de cel mai înalt nivel. Pilierul în vârstă de 27 de ani a ajuns în această săptămână la gruparea galeză Llanelli Scarlets, formație ce participă în puternica Ligă Celtică, dar și în Heineken Cup, cea mai prestigioasă competiție inter-cluburi la nivel continental.

Horațiu Pungea a semnat cu Scarlets până la finalul sezonului, cu opțiune de prelungire pentru încă un an. Într-o declarație acordată site-ului FRR, fostul jucător al Timișoarei mărturisește că nu va fi o problemă în ceea ce privește acomodarea. „Mă simt excelent, staff-ul e numeros, iar oamenii foarte primitori și foarte profesioniști. Baza este în apropierea stadionului, ceea ce ajută foarte mult. Îmi doresc să joc cât mai bine și să fiu sanatos”, a spus Pungea.

Llanelli Scarlets s-a înființat în 2003, iar din primul an de existență a reușit să câștige Liga Celtică, acest trofeu rămânând momentan unicul de nivel înalt cucerit de franciză. În 2005, a disputat finala Cupei Celtice, iar un an mai târziu a ajuns în ultimul act al Cupei Anglo-Galeze. The Scarlets se află în fața celei de-al 10-a participări consecutive în prestigioasa Heineken Cup, acolo unde au reușit să atingă faza semifinalelor, în 2007, fiind eliminați de Leicester Tigers.

About Gabriel Toth