„Him” așteaptă duelul cu ASU Politehnica: „Va fi o adevărată sărbătoare”

Performanta-Ighiu-CNS-Cetate-Deva61

Fost fundaș al timișorenelor Progresul și CFR, Adorian Himcinschi așteaptă duelul de sâmbătă, cu ASU Politehnica (Foto: absport.ro)

ASU Politehnica se deplasează sâmbătă în Cetatea Marii Uniri. La Alba Iulia, pe cel mai important stadion al județului, „Cetate”, alb-violeții vor înfrunta o altă nou-promovată din C4, Performanța Ighiu. Un nume nou pentru fotbalul profesionist din România, pregătit însă de o veche cunoștință a fotbalului timișorean, Adorian Himcinschi.

Deși la origine e albaiulian, „Him” și-a trăit tinerețea fotbalistică pe Bega. Născut la 31 ianuarie 1971, a fost elev al Liceului cu Program Sportiv „Banatul”, de unde a fost „ochit” încă din adolescență de Progresul Timișoara. A debutat pentru „tramvaiști” în eșalonul secund la 17 ani. De la Gara Mică a trecut apoi la Gara Mare, unde a evoluat câteva sezoane bune în tricoul CFR-ului. De altfel, la gruparea feroviară a fost pentru o perioadă coleg cu actualul antrenor al lui ASU Politehnica, Sorin Brîndescu.

Adorian Himcinschi a declarat presei din Alba Iulia că așteaptă cu nerăbdare duelul de sâmbătă, cu alb-violeții din Timișoara. „Cu ASU Poli va fi o adevărată sărbătoare, un joc pe care-l aşteptăm de la începutul sezonului. Deşi plecăm cu şansa secundă, putem face o surpriză. Ca şi jucător îmi doream asemenea meciuri şi cred că şi pentru elevii mei va fi un stimulent suplimentar să evolueze contra uneui galerii de senzaţie”, a spus Himcinschi pentru ziarulunirea.ro.

„Him” a evoluat aproape un deceniu în fotbalul timișorean, însă niciodată n-a îmbrăcat tricoul alb-violet. Totuși, el mărturisește că în perioada liceului frecventa meciurile Politehnicii. „Asta-i Poli cea adevărată! Eram la «Banatul», ne despărţea un gard de actualul «Dan Păltinişanu». Mergeam la fiecare meci, ştiam toate cântecele galeriei. Sunt suporteri unici în ţară. La acest nivel o asemenea galerie impresionantă reprezintă al 14-lea jucător, nu al 12-lea cum se obişnuieşte să se spună. Asigură spectacol, dar în acelaşi timp îţi dă o stare foarte bună, te simţi fotbalist cu adevărat”, a spus Himcinschi sursei citate.

Partida Performanța Ighiu – ASU Politehnica, din etapa a 10 a Ligii a III-a, se va desfășura sâmbătă, de la ora 15.

About Gabriel Toth

Leave a Reply