Goluri cât pentru două mâini pentru ASU Poli

ASU Poli s-a impus astăzi în fața Olimpiei Bucovăț mult mai ușor decât era de așteptat. Deși oaspeții aveau doar două puncte în urma alb-violeților, la Timișoara au arătat ca o echipă de pluton a „Județului”, încasând șapte goluri.

ASU Poli n-a avut emoții în fața uneia dintre surprizele startului de sezon din Seria a III-a, Olimpia Bucovăț. Elevii lui Antonio Foale s-au impus cu 7-0, după o partidă începută puțin mai greu, dar încheiată într-o manieră ce se pretează unui lider. Obrejan, Lazăr și Basarab au punctat în prima repriză pentru ASU, pentru ca în partea secundă să scuture plasa Marchiș (2), Panc și Maranescu.

„Meciul se anunța greu și l-am început destul de greu. Vedeți, asta e problema la acest nivel. Nu prea ai cum să iei informații despre adversari, indiferent cât aș căuta. Astfel că trebuie să ne cunoaștem adversarul direct la joc, cum a fost și astăzi. Am urnit-o abia după vreo 20 de minute. A fost totuși un adversar incomod, care a luptat pentru fiecare minge. Îmi apreciez foarte mult jucătorii, care au jucat excelent și mi se par schimbați în bine fața de ultimele meciuri. Suntem pe drumul cel bun, jocul nostru se leagă din ce în ce mai bine și sunt sigur că vom ajunge acolo unde ne dorim”, ne-a declarat Antonio Foale.

De altfel, fiul antrenorului, Mario Foale, a fost protagonistul momentului psihologic al meciului. În minutul 30, atunci când tabela indica 2-0, portarul în vârstă de 25 de ani a apărat un penalti executat de Dănăilă. „A fost poate momentul psihologic, pentru că penalty-ul a venit la 2-0. Dacă înscriau, poate că altfel s-ar fi scris istoria meciului. Acel moment a dat încredere atât portarului, cât și echipei. Echipa a început să joace, a continuat să înscrie, iar scorul a luat proporții”, ne-a spus Antonio Foale, după isprava fiului său.


Lazăr, primul gol în alb-violet

Cel mai tânăr component al lui ASU Poli, Claudiu Lazăr, a marcat, în minutul 28 al meciului de astăzi, primul său gol stagional. Fundașul ce în penultima zi a acestei luni își va serba majoratul ne-a mărturisit că reușita din meciul cu Bucovăț vine după o perioadă mai lungă, de „secetă”.

„Mă simt foarte bine, e o bucurie enormă pentru mine. Am dat primul meu gol, am spart ghinionul, pentru că eu nu mai marcasem de doi sau trei ani. E și mai frumos că am reușit să marchez în tricoul lui Poli și m-am putut bucura de gol alături de suporteri, care sunt alături de noi și ne încurajează meci de meci. Bucovățul nu ne-a pus probleme, ei au avut până acum doar meciuri mai ușoare. Nu jucaseră încă cu echipele din frunte. S-a văzut diferența astăzi. Oricum, nu ne așteptam să câștigăm la un asemenea scor. Poate un 3-0. Am jucat foarte bine, se vede faptul că ne antrenăm bine și că începem să ne înțelegem tot mai ușor între noi”, ne-a declarat Claudiu Lazăr.

Foto: Robert Dohar

About Gabriel Toth

Leave a Reply