Golul din secunda 22, insuficient: Politehnica Timișoara – CSM Râmnicu Vâlcea 1-1

© titusemanuel.ro

© titusemanuel.ro

Politehnica nu a reușit să-și ia la revedere de la suporteri pe anul 2016 cu o victorie, care era extrem de importantă pentru asigurarea unei ierni liniștite pe „Știința”. Alb-violeții au obținut doar o remiză, 1-1, în fața unei echipe amenințate chiar cu desființarea, CSM Râmnicu Vâlcea, deși au deschis scorul imediat după fluierul de start.

Nu trecuseră decât 22 de secunde de la primul fluier al centralului clujean Mircea Chiorean, că plasa porții vâlcene se scutura deja. Dănăricu l-a lansat pe Birău – revenit în poziția de mijlocaș dreapta – iar șeptarul timișorenilor a scăpat singur cu Muțiu și a înscris cel mai rapid gol al sezonului din liga secundă. O reușită contestată însă vehement de oaspeți, care au acuzat o poziție de ofsaid la marcatorul timișorenilor.

Au urmat minute bune de posesie pentru vâlceni, care au controlat ostilitățile, însă fără a pune în mare pericol buturile lui Gakos. În afara unei singure mingi bâlbâite, în primul sfert de oră, elenul din poarta alb-violeților a intervenit sigur de fiecare dată, stopând orice încercare a formației din Zăvoi. De cealaltă parte, Politehnica s-a mulțumit să apeleze la arma contraatacului, însă până la pauză nu s-a mai consemnat decât o șansă notabilă la poarta lui Muțiu: lovitura de cap a lui Ghinescu, puțin peste transversală, din centrarea lui Motreanu, consemnată în minutul 38.

Repriza secundă a continuat sub aceleași auspicii, cu vizitatorii având posesia, însă fără inspirație în zona careului polist. Nu s-a întâmplat însă la fel în minutul 69, atuci când timișorenii nu au mai putut stopa o acțiune a vâlcenilor porrnită din flancul drept, iar Constantin Stoica a reluat în plasă, din câțiva metri.

Politehnica a încercat să dea o replică rapidă, însă șutul lui Dănăricu, din minutul 72, a zguduit transversala. Până la final, mai putem nota doar o șansă a lui Ștefan Blănaru, care și-a depășit doi adversari, însă a tras direct în portarul formației oaspete.

S-a încheiat 1-1, iar Politehnica Timișoara va ierna pe locul 15, primul de deasupra liniei, la 4 puncte în fața următoarei clasate, CS Balotești, victorioasă astăzi, în mod surprinzător, cu 3-2 în fața Chindiei Târgoviște.

Politehnica Timișoara (antrenor Sorin Brîndescu): Gakos – Motreanu, Gălan (cpt.), Bilia, Taub – Stancu – Birău (80, Vucea), D. Constantinescu (75, Țugui), Dănăricu, Ghinescu (64, Blănaru) – Bădăuță.
CSM Râmnicu Vâlcea (antrenor Adrian Dulcea): Muțiu – Samson, Neag, C. Munteanu, Dumitrașcu – Piscanu (82, Mocanu), D. Stana (cpt.) – C. Cristea (63, Bușu), O. Vasile (46, Geantă), Pârvu – C. Stoica.

Timișorenii vor continua antrenamentele și săptămâna viitoare, după care vor intra într-o binemeritată vacanță, după un sezon de toamnă lung cât un maraton. Reunirea lotului a fost deja fixată pentru data de 16 ianuarie 2017.

About Gabriel Toth

Leave a Reply