Gligore Czari și-a încurcat fosta echipă: „A fost un meci de 1X2”


CSU Poli s-a întors neînvinsă de la Reșița pentru prima oară de la revenirea grupării cărășene în elită, la mijlocul deceniului trecut. Pentru tehnicianul alb-violeților, Gligore Czari, au fost emoții suplimentare, mai ales că s-a aflat pentru prima oară în postura de adversar în „polivalenta” de pe Bârzava.

CSU Poli a reușit să se întoarcă cu un punct prețios de la Reșița, acolo unde s-a văzut învinsă de fiecare dată în ultimele sezoane. Tehnicianul Gligore Czari s-a arătat mulțumit de evoluția elevilor săi, care au dat dovadă de stăpânire de sine într-o sală extrem de ostilă.

„A fost o partidă aprig disputată. Ne așteptam la acest lucru, pentru că jucam împotriva echipei ce are cei mai mulți jucători experimentați. Cu atât mai mult mă bucur pentru punctul obținut, e o gură de oxigen și un plus de moral pentru viitor. Mă bucur că jucătorii nu au cedat presiunii publicului și ne-am bătut până la capăt. Rezultatul putea să fie oricare, a fost un meci de 1X2, dar ne mulțumim în cele din urmă cu acest punct”, a declarat Czari.

Jocul alb-violeților s-a schimbat radical după pauză, odată cu introducerea noului venit Ioan Tcaciuc în sistemul defensiv al echipei. Deși nu se află încă la capacitate maximă, pivotul născut la Suceava a avut o contribuție importantă în eficiența apărării poliste, care n-a primit decât un gol într-o jumătate de repriză.

„Știam că Reșița obosește, iar în a doua repriză i-am forțat puțin să greșească. Am făcut o apărare mai agresivă, i-am scos din 9 metri, n-au mai găsit aceleași soluții. Tcaciuc încă nu e pregătit 100% fizic, dar pe viitor își va demonstra cu siguranță valoarea”, a explicat Czari.

Pentru Gligore Czari a fost o reîntoarcere emoționantă în sala din Reșița, acolo unde s-a consacrat atât ca jucător, cât și ca antrenor. „Am trăit acest meci și cu bucurii, și cu unele neplăceri. A fost o reîntâlnire cu publicul, care nu a uitat cine sunt și le mulțumesc pentru asta. Au fost și câteva voci care m-au primit cu ostilitate, dar asta nu mai contează. Acum sunt antrenorul Politehnicii și încerc să-mi fac treaba cât mai bine aici”, a mai spus Czari.

Tehnicianul lui CSU Poli e convins că dacă se vor mobiliza la fel, elevii săi se vor întoarce cu puncte și din alte deplasări. „Mobilizarea băieților a fost peste ceea ce a fost în turul campionatului. Băieții și-au dorit foarte mult victoria, s-a văzut acest lucru și sper să o țină tot așa în continuare”, a mai spus Czari.

CSU Poli se pregătește de un nou meci extrem de important, sâmbătă urmând să sosească în sala „Constantin Jude” revelația Potaissa Turda.

About Gabriel Toth

Leave a Reply