Gligore Czari și-a început munca la Timișoara


Handbaliștii de la CSU Poli au, începând de joi, un nou antrenor. E vorba despre Gligore Czari, tehnician consacrat la Reșița, dar care nu se află la prima experiență în alb-violet. Noul „principal” își propune să pună la punct anumite probleme stringente ale echipei chiar până la jocul de luni, de la Odorhei.

După despărțirea de Nedeljko Vuckovic, conducerea lui CSU Poli s-a reorientat rapid. Începând de joi după-amiază, Gligore Czari se ocupă de pregătirea lui Fenici & co. și speră să reușească să rezolve o parte din lacunele tehnice ale echipei.

Pentru Gligore Czari, Politehnica nu reprezintă o noutate. Tehnicianul în vârstă de 44 de ani a activat, în 1993, ca jucător la clubul alb-violet, strămutat în acea perioadă la Lugoj, unde a fost redenumit Poli Timișul.

„Mă onorează ideea de a antrena Politehnica. Poate puțini își mai amintesc, dar în anii 90 am și fost jucător la Poli. A fost o perioadă scurtă, cu Otto Hell antrenor, am avut și ceva probleme cu accidentările. Țin minte că am fost coleg de cameră cu Gelu Bota”, a povestit Gligore Czari, care în cariera de jucător a activat pe postul de inter. La ultima sa debarcare în alb-violet, situația era mult mai grea decât cea de acum, în care se vorbește din nou despre cupe europene. „Îmi doresc ca echipa să ajungă acolo unde merită, adică în cupele europene și, de ce nu, să se bată ușor-ușor la titlu”, a mai spus Czari.

Tehnicianul care a cunoscut succesul ca secund și apoi ca principal la Reșița a identificat rapid problemele pe care le are noua sa echipă. „Am găsit și lucruri bune, dar și mai puțin bune. Cunosc echipa de foarte mult timp și știam că are probleme în repunerea mingii, pe contraatac, pe faza a doua, lucruri pe care se pare că nu s-a prea pus accent aici. Eu voi încerca să facem un joc în viteză, mai dinamic. Băieții acceptă ideea și sper să vedem și pe teren câteva schimbări în bine. Jucătorii trebuie să aibă încredere și să își reamintească unele trasee de la juniori. În plus, până acum au jucat mult individual, nu au practicat un joc de echipă, iar handbalul este în esență un sport de echipă”, a punctat Gligore Czari.

Până la următorul joc din campionat, cu CS Odorhei, au mai rămas puține zile, însă Gligore Czari e încrezător că poate da un suflu nou echipei. „Ne va fi greu luni la Odorhei, pe terenul unei echipe ce joacă de mult timp împreună. E una dintre echipele bune ale campionatului, care practică un handbal frumos. Încercăm să mergem acolo și să schimbăm ceva în jocul echipei, deși după două-trei antrenamente nu se pot schimba foarte multe. Mă aștept să facem un joc bun, să fie diferit față de ce era până acum și am încredere că putem face acest lucru. La Odorhei era greu de câștigat și când eram antrenor la Reșița și avem o echipă bună. Dar am mare încredere pe jucători, mă bazez mult pe ei și sper să înțeleagă acest lucru și să răspundă cu ambiție”, a mai spus Czari.

Meciul de debut al lui Gligore Czari pe banca Politehnicii va avea loc luni, la Odorhei, de la ora 17.15, în transmisiune directă pe Digi Sport 2 și Digi 24 Timișoara.

About Gabriel Toth

Leave a Reply