Scor de tenis pentru ASU Politehnica, într-un joc început de la 0-1

Giroc - Politehnica TimisoaraPlimbarea celor aproape 200 de fani alb-violeți, cu bicicletele, până la terenul din Giroc a meriat din plin. ASU Politehnica s-a impus cu 6-1 pe terenul echipei lui Oli Trandu, irosind alte patru-cinci șanse uriașe de gol.

Circa 200 de poliști au pornit, în jurul orei 10, pe biciclete, din fața Bibliotecii UPT, cu destinația Giroc. O jumătate de oră mai târziu au ajuns la teren și au început să-și instaleze „arsenalul” în spatele uneia dintre porți. Nici bine nu și-au legat însă bannerele, că alb-violeții din teren s-au văzut conduși. Trecuseră 25 de secunde de la fluierul de start, când Moricz a țâșnit printre fundașii timișoreni, care n-au izbutit să se sincronizeze, și l-a executat pe Rogojină.

Fanii au continuat să cânte, ignorând sartul ratat al echipei, iar în minutul 5, Ionaș a restabilit egalitatea, cu un șut la vinclu. Liderul avea să preia conducerea în minutul 30, prin Ilie, după ce, în prealabil, Tulcan, Ghinescu și Filimon au trecut pe lângă gol, iar Girocul a mai fost aproape de o „lovitură” prin Duțu, al cărui șut a fost respins spectaculos de Rogojină. Cu două minute înainte de pauză, căpitanul Naidin a marcat golul desprinderii, o reușită ce înglobează o carieră de aproape 15 ani la nivel înalt: vole de la 18 metri, din poziție centrală, transversală-gol.

După pauză, girocanii n-au mai contat deloc în atac, cedând și din punct de vedere fizic destul de repede. În schimb, alb-violeții au atacat în valuri, reușind să mai puncteze de trei ori. În minutul 68, Filimon a nimerit tansversala, cu un șut de la 25 de metri, însă mingea a ricoșat la Iorgovan, care a împins-o în poarta goală. Apoi, în minutul 80, Naidin l-a găsit perfect la limita careului mic pe nou-intratul Dorin Codrea, care a înscris cu capul. În fine, în minutul 86, Ionuț Vucea a găsit drumul spre gol, după câteva încercări eșuate, stabilind scorul final al întâlnirii: CS Giroc – ASU Politehnica 1-6.

CS Giroc (antrenor-jucător Orlando Trandu): Coca – Dumitru, Cocora, O. Trandu, Soreanu, Ardelean, Bârsanu, Moricz, Duțu, Cătău, Ropot. Au mai intrat Aga, Toader și Marincu.

ASU Politehnica (antrenor Paul Codrea): Rogojină – Feraru, Gălan, Gavriluță, Taub – Ilie, Naidin, Filimon, Ghinescu – Ionaș, Tulcan. Au mai intrat Iorgovan, Vucea, Codrea și Rus.

Reacții la cald

„În fața unor echipe precum ASU Poli sau Ripensia, e foarte greu să reziști, în condițiile în care ei sunt profesioniști pentru acest nivel. Noi am încercat să jucăm cât mai grupat, atât cât ne-au ținut bateriile. Dar trebuie să recunoaștem superioritatea lui Poli, o echipă care se antrenează regulat, care are o conducere care știe bine ce vrea pe viitor. Noi avem cu totul alt obiectiv. I-am surprins la începutul meciului, mai puteam marca poate un gol, dar nu cred că puteam rezista prea mult în aceste condiții. Trebuie să recunoaștem, noi suntem sub ASU Poli, sub Ripensia și sub încă două-trei echipe foarte bune, din prima parte a clasamentului. Noi suntem în altă grupă. Noi suntem în Intertoto, ca să zic așa, iar cei de sus sunt Champions League”. (Orlando Trandu, antrenor-jucător CS Giroc)

„Am intrat pe teren sfidători, iar pe acest fond am și primit gol, ceea ce e inadmisibil. Dar vom repara aceste greșeli. E bine că am câștigat. Lupta o văd în continuare în patru pentru promovare, chiar dacă ne-am detașat noi și Ripensia. Cred că mai rămâne și Mașlocul în cursă, chiar și Ghiroda”. (Antonio Foale, director tehnic ASU Politehnica)

About Gabriel Toth

Trackbacks

Leave a Reply