FOTO: Set la zero cu Orțișoara! Barajul, la o victorie distanță de ASU Politehnica

ASU Politehnica a obținut astăzi trei puncte esențiale pentru finalul de sezon, după un meci mult mai facil decât era de așteptat. Cocoșul Orțișoara fusese ultima formație care i-a împiedicat pe alb-violeți în actuala stagiune, însă eliminarea din prima repriză a fundașului central Românu l-a ușurat munca elevilor lui Brîndescu, care au punctat cu această ocazie și la golaveraj: 6-0.

Startul de partidă a corespuns pronosticurilor. ASU Politehnica se afla în permanenta căutare a unei breșe în defensiva perfect sudată a trupei lui Chimiuc. Practic, ocaziile au lipsit până în minutul 31, atunci când Drăghici, cu spatele la poartă, și-a făcut preluarea pentru o țâșnire în lateral stânga, iar apoi a șutat necruțător la colțul lung: 1-0. Două minutel mai târziu, oaspeții au rămas în 10 oameni, după ce fundașul central Românu a văzut al doilea cartonaș galben, pentru un fault la Budur. Nu aveau să treacă decât trei minute, pentru ca gaura din defensiva oaspete să se simtă, același Drăghici punctând, după un un-doi cu Ilie, pentru 2-0. Scorul de forfait s-a înregistrat mai apoi în minutul 44, când Taub, infiltrat în aiac, a tras cu sete la colțul lung. Scorul primei părți a fost stabilit în unicul minut de prelungire. Feraru a fost faultat în careu, iar Drăghici a transformat fără emoții, de la punctul cu var.

În partea secundă, jocul s-a mai liniștit, Ghiță Chimiuc reușind să-și refacă sistemul defensiv, măcar pentru evitarea unui dezastru, prin introducerea a doi fundași centrali, Secotă și Livădaru. Asta nu i-a oprit însă pe alb-violeți să mai lovească de două ori. Mai întâi prin Budur, în minutul 73, cu un șut din șapte metri, iar apoi, la faza următoare, prin același Drăghici, aflat la a patra sa reușită din meci și la a 23-a stagională. Remarcabil, mai ales că toate golurile le-a marcat doar în acest retur.

Un retur din care au mai rămas trei partide, iar accesul matematic poate veni peste zece zile, în partida cu Voința Mașloc, de pe „CFR”.

ASU Politehnica (antrenor Sorin Brîndescu): Burtic – Contescu, Gavriluță, Rebenciuc, Taub – Feraru, Naidin, Ilie, Ghinescu – Budur, Drăghici. Au mai intrat Filimon, Rus, Vucea și Stancu.

Cocoșul Orțișoara (antrenor Gheorghe Chimiuc): Ciui – Maranescu, Românu, Vițan, Bogdan – Kosak, Alexandru, Neagoie, Petrișor – Făgețan, Anagor. Au mai intrat Secotă, Livădaru, Postolache, Arghilean.

„Am întâlnit o echipă bună, dar am pregătit foarte bine meciul. Am fost mai atenți, mai responsabili, am avut și o oarecare doză de prospețime astăzi. Săptămâna trecută, am avut antrenamnte mai dure, mai tari, pentru că nu mai aveam când să facem pregătire pentru meciurile de baraj. S-a și văzut în jocul de la Sânnicolau Mare, nu am avut prospețime. Astăzi, se pare că ne-am revenit din starea de oboseală și am jucat mai bine. A contat și experiența din tur, de la Orțișoara. Am pregătit meciul pe baza celui din tur, în care s-au făcut unele greșeli. Astăzi am jucat altceva. Asta am și pregătit, cum să ajungem la finalizare. Mă bucur că am reușit să marcăm de șase ori”, a declarat antrenorul lui ASU Politehnica, Sorin Brîndescu.

About Gabriel Toth

Leave a Reply