FOTO: ASU Politehnica își păstrează fotoliul de lider

ASU Politehnica a obținut trei puncte extrem de importante prin victoria de aDSC_1161 (Medium) - Copystăzi, 1-0 pe teren propriu cu Voința Mașloc, rezultat ce o menține pe primul loc. Diferența a fost făcută de execuția spectaculoasă a lui Vucea, venită după ce alb-violeții au ratat o lovitură de pedeapsă.

ASU Politehnica era obligată să treacă de una dintre cele mai incomode echipe ale campionatului, Voința Mașloc, pentru a-și păstra fotoliul de lider. Ripensia îl preluase cu două ore înaintea startului partidei de pe „Știința”, prin succesul la limită obținut la Șag. Presiunea rezultatului, precum și amintirea semieșecului de la Orțișoara, din etapa trecută, și-a spus cuvântul în jocul timișorenilor. ASU Politehnica nu a reușit să trimită niciun șut pe cadrul porții lui Amarinei în prima parte a întâlnirii, în timp ce Mașlocul a fost extrem de aproape de a prelua conducerea în minutul 12, atunci când Vântură a scăpat singur cu Burtic, însă a tras defectuos.

În partea a doua, ASU Politehnica a fost mult mai prezentă în joc, masându-și adversarul în propriul careu. În minutul 54, Ghinescu a obținut o lovitură de pedeapsă, cu prețul unei accidentări destul de grave, după faultul comis de Pană. Executantul obișnuit al timișorenilor de la punctul cu var, Alin Ionaș, a irosit însă penalti-ul, șutul său fiind ghicit de Amarinei. Alb-violeții nu au fost însă descurajați de această șansă ratată, iar în minutul 59, Vucea a scuturat plasa, cu un șut superb, din colțul careului mare, direct în vinclu.

Avea să fie unica reușită a unei partide disputate sub semnul echilibrului, în care Mașlocul și-a vândut extrem de scump pielea, așa cum era de așteptat. O victorie obținută în condiții dificile de ASU Politehnica, însă trei puncte extrem de importante, care o duc în pole position pentru titlul neoficial de campioană de toamnă, având în vedere că în ultimele două runde ale turului va avea parte de adversari la prima vedere facili: Arsenal Flacăra Făget și AS Peciu Nou.

ASU Politehnica (antrenor Paul Codrea): Burtic – Damian, Gălan, Gavriluță, Taub – Vucea, Naidin (cpt.), Filimon, Ghinescu – Iorgovan, Ionaș. Au mai intrat Ilie, Tulcan, Popoviciu și Codrea.

Voința Mașloc (antrenor Daniel Rupa): Amarinei – Gabără, Hrițcan, Matei (cpt.), Pană – Berceanu, Mureșan, Șuleap, Vereșteanu – Coca, Vântură. Au mai intrat Călușaru, Cosur și Bokor.

„Era important să nu facem pași greșiți, mai ales că veneam după o partidă nu tocmai reușită, cea de la Orțișoara. Am întâlnit o echipă foarte bună astăzi, o echipă tare, care și-a creat ocazii. Meciul a fost per total echilibrat, un echilibru rupt de super-execuția lui Vucea. Probabil doar așa se putea marca azi. Din păcate, am și ratat un penalti, dar nu am cedat, am văzut că echipa e bine și i-am simțit că vor să câștige cu orice preț. Nu suntem poate nici noi în cea mai bună formă în acest moment, dar băieții au compensat prin muncă, prin dorință. Știam că am o echipă de caracter. Băieții au dovedit astăzi că sunt într-adevăr caractere frumoase și că merită să fie pe primul loc”, a spus la final antrenorul lui ASU Politehnica, Paul Codrea.

About Gabriel Toth

Trackbacks

Leave a Reply