Flavius Biea, pe urmele lui Bute! Pugilistul bănățean își relansează cariera în Canada

biea1Flavius Biea nu consideră că și-a spus ultimul cuvânt în boxul profesionist. După un an în care a stagnat, din cauza problemelor apărute la fostul său club, EC Boxing, din Hamburg, pugilistul în vârstă de 25 de ani se pregătește să își relanseze cariera peste ocean.

Flavius Biea va pleca în perioada următoare în Canada, unde se va pregăti alături de mai mulți pugiliști români consacrați peste ocean, precum „JoJo” Dan sau Lucian Bute.

„Am fost contactat de staff-ul lui JoJo Dan, mai exact de promotorul Chris Gănescu. Nu am semnat cu nimeni momentan, voi participa la un stagiu de pregătire timp de o lună și jumătate în Motreal, în aceași sală unde se pregătește JoJo Dan pentru titlul mondial. El va boxa pe 29 martie în Anglia și mă voi pregăti alături de el și de Bogdan Dinu, un «greu» de la noi, plecat și el în Canada. În sală se va mai afla și Lucian Bute”, ne-a declarat Biea.

Pugilistul bănățean speră să dea randament în stagiul de la Motreal și să semneze un nou contract profesionist cât de curând. „Vă dați seama că eu îmi doresc să boxez acolo. Voi avea o nouă experianță, voi vedea într-adevar cum e boxul profesionist de peste ocean. În stagiul acesta de pregătire voi avea și eu ocazia să mă autoevaluez și să văd dacă pot spera la o carieră de succes acolo”, ne-a mai spus Flavius Biea.

Născut la Arad, dar timișorean prin adopție, Flavius Biea a avut un start fulminant în boxul profesionist, având la activ șapte victorii din tot atâtea partide disputate, trei dintre ele prin K.O. Ultimul său meci s-a desfășurat în martie 2014, chiar la Timișoara, când și-a adjudecat titlul național la categoria semimijlocie, prin victoria în fața lui Robert Cristea. În ultima perioadă, s-a pregătit alături de boxerii de la CS Banatul, sub îndrumarea unchiului său, Gheorghe Biea.

About Gabriel Toth

Leave a Reply