Flavius Biea a cucerit centura WBA Continental! Luptă epuizantă cu maghiarul Toth Laszlo

Flavius Biea, centura și fularul alb-violet (Foto: pressalert.ro)

Flavius Biea a câștigat centura WBA Continental la categoria welter (semimijlocie), aseară, după ce l-a învins la puncte pe ungurul Toth Laszlo, după 12 reprize extrem de disputate, în gala profesionistă „Noaptea Spartanilor”, găzduită de sala „Constantin Jude”.

Timișoreanul a dominat meciul și a obținut decizia în unanimitate, toți cei trei arbitri-judecători văzându-l învingător pe timișorean cu 117-111. Pentru boxerul român a fost primul meci de o asemenea lungime din cariera profesionistă. Biea și-a trecut în palmares a 12-a sa victorie la profesioniști (6 KO) și a făcut încă un pas către un meci pentru o centură mondială.

Pugilistul consacrat pe Bega a fost susținut frenetic din tribunele sălii „Constantin Jude”, fiind aplaudat la fiecare lovitură reușită în disputa cu maghiarul. După anunțarea deciziei, Flavius Biea a rămas minute bune în ring, pozând cu centura, dar și cu fularul alb-violet al Politehnicii Timișoara.

Toți românii din această gală au obținut victorii, iar Cezar Juratoni și Bogdan Dinu a încheiat meciurile înainte de limită.

Juratoni l-a învins la categoria cruiser (semigrea) pe georgianul Paata Aduașvili prin KO tehnic în repriza a treia. Juratoni are acum șase victorii la profesioniști din tot atâtea meciuri. Aduașvili este un boxer experimentat, cu 23 de victorii, 17 înfrângeri și 3 meciuri egale.

Bogdan Dinu a câștigat la categoria grea prin KO tehnic în repriza a patra în fața altui georgian, Irakli Gvenetadze. Dinu are acum 17 victorii din tot atâtea meciuri, iar Gvenetadze are 7 victorii și 2 eșecuri.

La categoria semimijlocie (welter), Daniel Buciuc l-a întrecut la puncte pe ungurul Ferenc Katona, după patru reprize. Buciuc are trei victorii din trei meciuri. Ferenc Katona are 8 victorii, 5 eșecuri și un meci nul. În alt meci disputat la welter, Eronim Arădoaie l-a întrecut la puncte pe georgianul Nika Nalikașvili, după patru runde. Arădoaie a înregistrat a patra sa victorie, din tot atâtea meciuri, iar Nalikașvili are 2 victorii și 2 eșecuri.

Gala „Noaptea Spartanilor” a avut și invitați de renume din sportul românesc. Lucian Bute, fost campion mondial IBF la supermijlocie, și Francisc Vaștag, fost campion mondial la amatori, au fost premiați de organizatori și de Asociația Județeană de Box Timiș.

About Gabriel Toth

Leave a Reply