Finalul de meci, vechea meteahnă a alb-violeților: CSM București – CH Poli 26-26

12274327_564164403748963_706376468670677317_nCH Poli a retrăit și astăzi, în sala „Rapid” din capitală, scenariul de coșmar din ultimele trei partide. Deși a controlat, la un moment dat cu autoritate, jocul de pe terenul vicecampioanei en titre CSM București, formația pregătită de Pero Milosevic se întoarce doar cu un punct la Timișoara.

CH Poli a început perfect meciul din capitală. A marcat primele trei goluri ale întâlnirii, iar apoi s-a distanțat chiar la șapte goluri în fieful medaliatei cu argint din sezonul trecut, 8-1 în minutul 15. Gazdele, pregătite de Zvonko Sundovski, se exprimau extrem de greoi, mai ales pe atacurile poziționale, iar aruncările ce își găseau în cele din urmă drumul spre poartă erau oprite de Daskaloski, aflat într-o formă excelentă, cel puțin în prima repriză.

Alb-violeții au scăzut turația, CSM-ul a început să se apropie, însă finalul de repriză a fost gestionat perfect de către bănățeni, care și-au asigurat la pauză un avans de cinci lungimi, printr-un gol venit în ultima secundă din partea lui Lasica.

Partea a doua a pornit de la 15-10 pentru CH Poli, însă începutul de repriză a aparținut bucureștenilor, care s-au apropiat până la trei goluri. Fenici & co. au dat însă senzația că și-au învățat lecția din finalul ultimelor trei partide și s-au desprins din nou la cinci lungimi în minutul 39, (19-14, continuat apoi la 20-15 și 21-16). Spre final, atacurile timișorenilor erau însă finalizate din ce în ce mai rar, poarta n-a mai fost la înălțime, la fel ca în prima repriză, iar echipa din București s-a apropiat din nou și chiar a egalat la 24, cu cinci minute înainte de final.

În ultimele minute, s-a jucat care pe care. Poli părea să ia totuși o opțiune importantă pentru victorie, prin golul de 26-24 reușit de Fenici, în minutul 58. Temerile alb-violeților au prins însă din nou viață în ultimul minut și jumătate. La 25-26, Halcă a irosit un atac timișorean, iar la faza următoare, golul lui Humet a fost anulat pentru pași. Cu 45 de secunde înainte de final, poliștii, deși împinși de Pero Milosevic la time out să caute golul, n-au găsit culoarul spre poartă, fluierându-se „pasiv” cu 13 secunde înainte de final. Colac peste pupăză, Timofte a văzut cartonașul roșu, pentru refuzul de a elibera mingea, iar Zvonko Sundovski a mizat totul pe cartea atacului, sacrificând și portarul. Tactica bucureștenilor, de a ataca cu 7 jucători de câmp în fața a 5 timișoreni a dat roade, Tiberiu Constantinescu reușind golul egalizator cu două secunde înainte de expirarea timpului.

S-a încheiat 26-26, iar CH Poli se alege din nou cu prea puțin dintr-un meci în care ar fi meritat mult mai mult.

Principalii marcatori ai alb-violeților au fost Demis Grigoraș, Cristian Fenici și Marko Lasica, toți cu câte 5 goluri în cont. Au mai punctat Timofte 4, Chikovani 3, Păiuș 2, Pejovic 1 și Halcă 1. De partea cealaltă, reșițeanul Nicușor Negru a fost golgheter pentru CSM, cu 8 goluri, urmat de Constantinescu 4, Humet 4, Simovic 2, Novanc 2, Stamate 2, Milosevic 2, Mojsoski 1 și Rotaru 1.

Pentru CH Poli urmează, duminică, un nou meci extrem de important, la sala „Constantin Jude”, în compania Stelei. Partida va începe la ora 17.

About Gabriel Toth

Leave a Reply