Figură frumoasă pentru BC Timișoara: 66-76 cu Oldenburg


BC Timișoara a înregistrat cea de-a patra înfrângere din eurocupe, însă a lăsat o impresie plăcută în fața liderului Grupei F, EWE Baskets Oldenburg. „Leii din Banat” i-au ținut în șah pe nemți, în prima jumătate a partidei, iar apoi i-au lăsat cu greu să se desprindă decisiv pe tabelă.

BC TImișoara n-a reușit surpriza în fața nemților de la Oldenburg, dar nici n-a fost departe. Formația oaspete, cundusă de Sebastian Machowski a intrat pe parchet cu gândul că greul a trecut în această grupă, calificarea fiind deja acontată.

Timișorenii au început bine și, pe fondul lipsei totale de eficiență din atac a nemților au condus cu 11-0, după o jumătate de sfert. Paulding a scuturat pentru prima oară plasa pentru Oldenburg, cu o „triță”, după 5 minute și 20 de secunde jucate efectiv. Dn acel moment, oaspeții au început să se apropie periculos, dar chiar și așa, BC Timișoara a condus după primul sfert, cu 18-13. În actul secund, alb-violeții au trăit coșmarul nemților din startul partidei, reușind să puncteze abia după 5 minute și 47 de secunde, atunci când EWE Baskets conducea deja cu 24-18, după un „run” de 13-0. Până la pauza mare, „leii din Banat” au echilibrat situația, iar în momentul intrării la cabine scorul era egal, 32-32.

În cea de-a doua jumătate a meciului, Oldenburg și-aconstruit, încet dar sigur, premisele pentru cea de-a cincea victorie din Eurochallege. Fără să apese prea tare pe pedala de accelerație, nemții au avansat pas cu pas, ajungând la un ecart de opt puncte după sfertul 3 (47-55) și de zece la finele celor 40 de minute de joc (66-76).

Bogdan Popescu a fost principalul marcator al bănățenilor, cu 14 puncte, urmat de Jovanovic – 11, Jelenic – 1, Sarovic – 11, Archie – 6, D. Andrei – 5, Djerasimovic – 5, Căpușan – 2 și Johnson – 1. De partea cealaltă, Rickey Paulding a marcat 15 puncte pentru nemți, urmat de Julius Jenkins, cu 14.

Reacții la cald

„Cred că am făcut un joc foarte bun. Am jucat tare, ne-am apărat bine și, chiar dacă am pierdut în final cu 10 puncte, cred că diferența de pe tabelă nu e cea reală. Am jucat mult mai bine decât arată scorul. Îi felicit pe băieții mei, deoarece am jucat contra uneia dintre cele mai bune echipe din campionatul German și din FIBA Eurochallenge. Am vrut săî transmitem un mesaj întregii Europe, să se vadă că în această sală se muncește, se joacă un baschet bun și nicio echipă ce vine aici nu se poate aștepta la un meci ușor”. (Srdjan Jovanovic, antrenor BC Timișoara)

„Ne bucurăm că am câștigat cel de-al cincilea joc consecutiv în Eurochallenge și am rămas neînvinși. Vreau să îmi complimentez echipa, pentru că au găsit motivația necesară să părăsească terenul victorioși. Nu e ușor, mai ales că noi suntem deja calificați, dar ne-am dorit să facem un joc bun aici, pentru că am pierdut ultimul meci în Germania. Vreu să-l felicit pe Srdjan Jovanovic, pentru ceea ce a făcut după numirea sa ca antrenor principal. Și-a pregătit echipa foarte bine din punct de vedere tactic. Îi doresc și lui, și Timișoarei, succes în restul sezonului”. (Sebastian Machowski, antrenor EWE Baskets Oldenburg)

About Gabriel Toth

Leave a Reply