Fără Timișoara Challenger (și) în 2015

maurer2

Aspect din finala ediției 2013. Învingătorul Haider-Maurer, pus la grea încercare de spaniolul Hidalgo.

Timișoara rămâne în afara circuitului profesionist de tenis și în 2015. Lucrările la pasajul Michelangelo, din apropierea bazei „Electrica”, au creat un real disconfort participanților la ultima ediție, cea din 2013, organizatorii renunțând la orașul de pe Bega până la finalizarea acestora. Deși pasajul e aproape gata, iar pentru lunile de vară nu se anunță niciun factor perturbator în zonă, ATP Challenger Tour nu se va opri nici în acest an în Banat.

Informația a fost confirmată de directorul de turnee, Cosmin Hodor, într-o intervenție telefonică la Radio Timișoara. „De Timișoara nu se pune problema. Eu am încetat discuțiile pentru turneul de la Timișoara, din cauza lucrărilor din zona bazei sportive. Pentru 2015, nu se pune problema, pentru că astfel de turnee trebuie anunțate cu un an înainte, iar eu nu l-am anunțat. Singurele pe care le-am transmis sunt Aradu și Brașovul, dar și acestea cu semne de întrebare, pentru că nu am definitivat contractele cu partenerii”, a declarat Hodor pentru sursa citată.

În 2012, Timișoara revenise în circuitul profesionist, după trei ani de pauză, prin BRD Timișoara Challenger. Prima ediție l-a avut drept laureat pe Victor Hănescu, iar în ultima ediție organizată la baza „Electrica”, în 2013, s-a impus austriacul Andreas Haider-Maurer, actualmente pe 77 în ierarhia mondială, participant pe tabloul principal al recent încheiatului Australian Open.

În deceniul trecut, Timișoara a găzduit, timp de cinci ani consecutivi, un turneu challenger la Pădurea verde, pe terenurile de la Hotel 2000. Șirul s-a întrerupt din 2009, din lipsă de fonduri. Iată câștigătorii celor cinci ediții:

2004 Simplu: Marc Gicquel (Franța); Dublu: Florin Mergea / Horia Tecău;
2005 Simplu: Jean Christophe Faurel (Franța); Dublu: Ionuț Moldovan / Gabriel Moraru;
2006 Simplu: Nicolas Devilder (Franța); Dublu: Victor Crivoi / Victor Ioniță;
2007 Simplu: Victor Hănescu; Dublu: Marcel Granollers / Santiago Ventura (Spania);
2008 Simplu: Daniel Brands (Germania); Dublu: Daniel Munoz de la Nava / Ruben Ramirez Hidalgo (Spania);
2012 Simplu: Victor Hănescu; Dublu: Goran Tosic (Muntenegru) / Denis Zivkovic (SUA).

About Gabriel Toth

Leave a Reply