Eugen Neagoe, după calificarea în optimile Cupei României: „Politehnica, în multe momente, a jucat de la egal la egal cu noi”

Foto: Raluca Pandor

Sepsi Sfântu Gheorghe a obținut calificarea în optimile de finală ale Cupei României, trecând la loviturile de departajare, cu 4-2, de Politehnica Timișoara, după ce la finele celor 120 de minute de joc scorul era 1-1. Antrenorul trupei din Covasna, Eugen Neagoe, regretă faptul că meciul a ajuns în prelungiri, în condițiile în care pentru echipa sa urmează un meci dificil în campionat, vineri, în deplasare cu Dinamo.

„Până la urmă ne-am calificat, dar cu mari emoții. Cred că a fost un joc echilibrat, îi felicit pe această cale pe cei de la Poli Timișoara, pentru că au avut o prestație bună. Înaintea loviturilor de departajare, oricare echipă ar fi putut câștiga. Din păcate, a trebuit să jucăm 120 de minute, iar acesta nu e un lucru îmbucurător. Chiar sunt puțin supărat că nu am reușit să tranșăm jocul în 90 de minute. Am condus, ar fi trebuit să fim mult mai lucizi, mai inteligenți, să marcăm și golul al doilea, dar așa a fost să fie”, a concluzionat Eugen Neagoe, după „maratonul” de la Timișoara.

Fostul atacant al Universității Craiova spune că nu a fost surprins de replica dârză oferită de alb-violeți.

„Mă așteptam la o astfel de replică din partea Politehnicii, le-am atras atenția și jucătorilor, pentru că, după cum foarte bine se știe, Cupa României a oferit întotdeauna surprize, chiar surprize foarte mari. Cum am spus, e o calificare, dar nu-mi place că a trebuit să jucăm 120 de minute, pentru că vineri ne așteaptă un joc dificil, la București, contra celor de la Dinamo. Politehnica m-a impresionat prin dăruire, prin atitudine, în multe momente a jucat de la egal la egal cu noi și chiar și-a creat câteva situații clare de a marca. Merită felicitări pentru prestația din această partidă”, a mai spus Neagoe.

Sepsi a reușit să tranșeze disputa la loviturile de departajare, marcând din toate cele patru încercări. Eugen Neagoe spune că, la acest capitol, diferența a făcut-o experiența mai mare a jucătorilor săi.

„Avem jucători mai experimentați, jucători valoroși, fără să jignesc pe nimeni de la Timișoara. De aceea spun că așteptam să câștigăm jocul în cele 90 de minute, chiar dacă nu am folosit toți jucătorii din lot. Unii aveau probleme medicale, pe alții am încercat să îi menajăm, pentru că, așa cum am spus, ne așteaptă un meci extrem de greu vineri seara cu Dinamo și trebuie să fim foarte, foarte atenți”, a conchis Neagoe.

About Gabriel Toth