Eșec la limită la revenirea pe „Știința”: Politehnica Timișoara – Sepsi Sfântu Gheorghe 0-1

© titusemanuel.ro

Juniorul Darius Neamțu a fost aproape de a salva un punct la debutul său în liga secundă (Foto © titusemanuel.ro)

Politehnica Timișoara a suferit astăzi a treia înfrângere consecutivă din campionat, după 0-1, pe teren propriu, cu Sepsi Sfântu Gheorghe. Revenirea pe „Știința” și pentru jocurile de campionat nu a schimbat trendul rezultatelor pentru alb-violeți, care deși au evoluat cu multă ambiție în fața trupei din Covasna, au încasat un gol în urma unor greșeli în lanț ale apărării.

Arena „Știința” a revenit în circuitul ligii secunde după mai bine de 56 de ani, însă fără noroc pentru gazda Politehnica. Trupa lui Sorin Brîndescu a avut o abordare curajoară, cu doi jucători eminamente ofensivi – Blănaru și Bădăuță – care au hărțuit constant defensiva oaspete. Eforturile colective ale apărării s-au concentrat pe anihilarea lui Atilla Hadnagy, golgheterul campionatului, care a scuturat de 13 ori plasa în primele zece etape ale actualei stagiuni.

Prima mare ocazie de gol i-a aparținut Politehnicii, în minutul 5, prin Țugui, care s-a trezit cu mingea la picior, în fața porții adverse, dar a tras dezamăgitor, mult pe lângă stâlpul de la colțul lung. Patru minute mai târziu a venit și cea mai importantă ocazie a covăsnenilor din primul mitan, o minge lungă, trimisă de fundașul Damian, găsindu-l pe Plămadă în careul polist, iar acesta a tras periculos, fără preluare, din unghi, însă în plasa laterală. Poli putea da lovitura pe finalul primei părți, atunci când Bădăuță a pătruns în careu de pe stânga, a rămas față în față cu Niczuly, însă tânărul portar al oaspeților s-a opus execuției golgheterului din sezonul trecut al timișorenilor.

În partea secundă, cele două echipe și-au împărțit momentele de dominare, primul sfert de oră al reprizei aparținându-le timișorenilor. Lansările dese către Bădăuță și Blănaru, travaliul lui Birău – prezent aproape în fiecare zonă a terenului, precum și jocul inteligent al tânărului Motreanu în banda dreaptă, nu s-au concretizat însă prin finalizări pe spațiul porții lui Niczuly. În minutul 73, a venit și faza golului marcat de fundașul central Ionuț Ursu, apărut surprinzător la finalizare, după câteva greșeli în lanț ale defensivei, pornite de la o ieșire greșită a portarului Mitrea pe o degajare.

Sorin Brîndescu a mizat totul pe cartea atacului în final, abordând ultimele minute cu nu mai puțin de patru jucători cu profil ofensiv: titularii Blănaru și Bădăuță, plus nou-intrații Mărgărit și Neamțu. Cel din urmă, aflat la debutul în Liga a II-a, a smuls aplauzele întregii asistențe pentru încercarea sa din minutul 88, când a șutat de la 25 de metrui puternic, însă Niczuly a respins spectaculos de sub transversală.

S-a încheiat 1-0 pentru Sepsi OSK, iar nou-promovata din Covasna bifează al treilea succes consecutiv. De partea cealaltă, situație tocmai inversă pentru Politehnica Timișoara, care e la al treilea eșec consecutiv, iar situația din clasament devine din ce în ce mai apăsătoare.

Politehnica Timișoara (antrenor Sorin Brîndescu): Mitrea – Motreanu, Telescu (cpt.), Todorov, Taub – D. Constantinescu – Blănaru, Țugui, Birău, Teuț – Bădăuță. Au mai intrat: Mărgărit, Bilia și Neamțu.

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (antrenor Valentin Suciu): Niczuly – Burlacu, Ursu, Damian, Dumbravă – Huiban, Țuțu, Minciună, P. Chiș – Plămadă, Hadnagy (cpt.). Au mai intrat Mitra, Tofan și Țepeș.

About Gabriel Toth

Leave a Reply