Echipele de volei din Timișoara și-au aflat programul

600178_497857353567652_167830941_nSite-ul Federației Române de Volei a publicat programul pentru ediția 2014/2015 a Diviziei A2, un sezon în care Timișoara va din nou prezentă atât în întrecerea masculină, cât și în cea feminină. Îmbucurătoare proiectele apărute în această vară la fete, acolo unde capitala Banatului nu a avut reprezentantă la nivel de seniori vreme de patru ani, iar acum va lua startul în A2 Vest cu două grupări.

Voleibaliștii de la Universitatea Timișoara vor evolua într-o serie mult schimbată față cea de anul trecut. Practic, cinci foste adversare ale bănățenilor nu se mai regăsesc pe tabloul seriei vestice: Banatul Caransebeș – promovată în A1, Vartex Râmnicu Vâlcea, Chimszed Cluj, Torpi Târgu Mureș și CSU Oradea – neînscrise în campionat. Au apărut, în schimb, patru nume noi: Universitatea Cluj (retrogradată din A1), CSS 2 Baia Mare, Pro Volei Bistrița și Bravol Brașov.

Trupa pregătită de Sorin Grădinaru va începe noul sezon pe teren propriu, cu o dispută programată pentru data de 18 octombrie, în compania echipei din Bistrița.

Iată programul turului pentru timișoreni:

Etapa I (18 octombrie): Universitatea Timișoara – Pro Volei Bistrița
Etapa II (25 octombrie): CSM Câmpia Turzii – Universitatea Timișoara
Etapa III (1 noiembrie): Universitatea Timișoara – Bravol Brașov
Etapa IV (8 noiembrie): Universitatea Timișoara – Pro Volei Arad
Etapa V (15 noiembrie): CNE LAPI Dej – Universitatea Timișoara
Etapa VI (22 noiembrie): Universitatea Timișoara – CSS 2 Baia Mare
Etapa VII (29 noiembrie): U Cluj – Universitatea Timișoara

Derby timișorean în runda a treia

Voleiul feminin din Timișoara a renăscut în această vară, după patru ani în care capitala Banatului a trăit rușinea de a nu avea nicio reprezentantă la nivel de seniori. Un club nou și cu aspirații înalte e ACS Agroland, grupare ce va fi pregătită de Dan Jitaru și își va disputa meciurile pe teren propriu în sala „Mircea Albu” din Circumvalațiunii. Obiectivul noului club e promovarea în eșalonul de elită în maximum doi ani și, pe viitor, chiar atacarea titlului de campioană. De asemenea, a fost reactivată secția de volei feminin a Universității Timișoara, prezentă ultima oară în liga secundă în sezonul 2009/2010. Gruparea studențească va fi pregătită de Cerasela Șerban și se va baza pe junioare de la CSS Bega Timișoara, urmând a-și disputa meciurile de pe teren propriu în sala Universității de Vest.

Ambele grupări timișorene vor începe campionatul în deplasare, duelul direct fiind programat în runda a treia, pe 1 noiembrie, pe terenul Universității.

Iată programul turului pentru cele două reprezentante ale Timișoarei:

Etapa I (18 octombrie): CSU Medicina CNUE Târgu Mureș – Agroland Timișoara; CSU Oradea – Universitatea Timișoara;
Etapa II (25 octombrie): Agroland Timișoara – CSU Oradea; Universitatea Timișoara stă.
Etapa III (1 noiembrie): Universitatea Timișoara – Agroland Timișoara;
Etapa IV (8 noiembrie): CET Govora CNMB Râmnicu Vâlcea – Universitatea Timișoara; Agroland Timișoara stă.
Etapa V (15 noiembrie): Universitatea Timișoara – CSS 2 CNE Baia Mare; Agroland Timișoara – CET Govora CNMB Râmnicu Vâlcea;
Etapa VI (22 noiembrie): CSS 2 CNE Baia Mare – Agroland Timișoara; Banatul Caransebeș – Universitatea Timișoara;
Etapa VII (29 noiembrie): Universitatea Timișoara – CSU Medicina CNUE Târgu Mureș; Agroland Timișoara – Banatul Caransebeș.

About Gabriel Toth

Leave a Reply