E oficial, BC Timișoara continuă în semifinale

Federația Română de Baschet a făcut astăzi lumină în cazul BC Timișoara – CSM București. Forul prezidat de Carmen Tocală a respins apelul formației din capitală, care a contestat dreptul de joc în meciul 5 al lui Branko Cuic, deoarece amenda pentru faultul său tehnic a fost plătită chiar înaintea jocului, la brigada de arbitri.

FRB a permis Timișoarei să continue în competiție, deși a admis că a existat o lipsă de comunicare între oficialii jocului și reprezentanții celor două cluburi.

Iată comunicatul integral al FRB:

Foaia oficiala de joc
Comisia Centrala de Competitii, Transferuri si Legitimari, intrunita in 23.04.2012, a constatat ca pe foaia oficiala de arbitraj a jocului BC Timisoara – CSM Bucuresti, din 22.04.2012, nu exista nici un inscris de nici o natura referitoare la:
a) plata contravalorii celor 2 faulturi tehnice ale jucatorului Garry Gallimore de la CSM Bucuresti
b) plata contravalorii faulturilor tehnice ale jucatorilor Branko Cuic si Dan Paltinisanu de la BC Timisoara
c) protestul CSM Bucuresti

Motiv pentru care s-a analizat situatia platilor celor patru faulturi tehnice si s-a constatat:
a) CSM Bucuresti a achitat inaintea jocului la oficialii partidei greselile tehnice ale sportivului Garry Gallimore, respectiv la comisarul FIBA Romi Stanciulescu – suma de 250 lei.
b) BC Timisoara a achitat inaintea jocului la oficialii partidei greselile tehnice ale sportivilor Branko Cuic si Dan Paltinisanu, respectiv la arbitrii Doru Vinasi, Alexandru Olaru si Fabiana Nitu – suma de 200 lei.

Acte doveditoare in acest sens:
1. Raportul si raportul suplimentar al comisarului FIBA Romi Stanciulescu
2. Rapoartele suplimentare ale arbitrilor internationali Doru Vinasi, Alexandru Olaru si Fabiana Nitu.
Tinand cont de aceste aspecte se constata eroare materiala si lipsa de comunicare intre oficialii jocului si reprezentantii echipelor.

Rezultatul oficial ramane cel inregistrat pe terenul de joc si consemnat in foaia oficiala de arbitraj, respectiv BC Timisoara – CSM Bucuresti 78-64.

La analizarea situatiei au participat:

Carmen Tocala – presedinte FR Baschet
Dan Berceanu – secretar general FR Baschet
Horia Paun – manager general FR Baschet
Radu Draganescu – presedinte executiv al Colegiului Central al Arbitrilor
Marius Marinescu – presedinte al Colegiului Central al Comisarilor
Tiberiu Rist – director comunicare FR Baschet

Seria din semifinalele Diviziei A, dintre BC Timișoara și U Mobitelco Cluj, vor avea loc, conform programării inițiale. Primele două jocuri se vor desfășura la Timișoara, sâmbătă și duminică, ambele confruntări începând la ora 20.

About Gabriel Toth

Leave a Reply