Două motive de bucurie astăzi, pentru Ilie Poenaru: „La Timișoara a fost cea mai frumoasă perioadă din cariera mea!”

Academica Clinceni a plecat cu un punct de la Timișoara, după 2-2, astăzi, pe „Știința”, în compania Politehnicii. Antrenorul oaspeților, Ilie Poenaru, a avut un motiv în plus de satisfacție, pe lângă rezultatul pozitiv al elevilor săi.

„Mă bucur că m-am reîntors acasă. La Timișoara am petrecut trei ani și jumătate, cred că a fost cea mai frumoasă perioadă din cariera mea de fotbalist. Acest lucru se datorează publicului, care văd că a rămas alături de echipă și creează aceeași atmosferă senzațională”, a declarat Poenaru, fotbalist al lui Poli în perioada 2002-2005.

Legat de joc, Poenaru a declarat: „A fost un meci bun, care a avut calitate, de luptă, pentru că suprafața nu ne-a permis să ne exprimăm așa cum ne doream. Ce mă bucură e faptul că jucătorii mei au reușit să revină de fiecare dată când au fost conduși. Suntem pe un drum bun, nu pierdem, iar acesta e lucrul cel mai important. Trebuie să creștem de la meci la meci și să devenim din ce în ce mai buni. Nu ne-am propus să ocupăm un loc anume în clasament, dar vrem să rămânem cât mai sus în clasament, dar să creștem ca joc și să creștem acești copii. Avem în componență jucători de 19-20 de ani, în marea lor majoritate. Obiectivul nostru îl știm în vestiar, eu și jucătorii mei, și nu aș vrea să-l rostesc. Dacă reușim să îl realiză, e bine, iar dacă nu, nu e nicio problemă. Noi trebuie să jucăm fotbal, atâta tot!”.

Tânărul tehnician al Clinceniului a vorbit și despre formația alb-violetă, care l-a impresionat prin dăruirea jucătorilor.

„Politehnica m-a impresionat în primul rând prin atitudinea lor, au fost destul de agresivi în sensul bun. Poate sunt lipsit de modestie, dar ca joc nu ne-au pus mari probleme, deoarece noi știam ceea ce fac cei de la Poli. I-am studiat foarte bine, știam că vin mult la margine, trimit centrări din zonele laterale, câștigă de cele mai multe ori mingea a doua și pun presiune pe centru. Dar mi-a plăcut atitudinea lor, organizarea lor foarte bună, sunt foarte agresivi. O echipă grea, incomodă, greu de desfăcut”, a mai spus Poenaru.

Ilie Poenaru a preluat-o pe Academica în pauza de iarnă, iar lotul a suferit, la rândul său, schimbări majore.

„Vă dați seama, la noi au plecat 14-15 jucători în iarnă și au venit la fel de mulți. Într-o perioadă atât de scurtă am reușit să îmbinăm tinerețea cu experiența, am adus jucători pe care îi cunoșteam, jucători tineri, pe care ne dorim să îi creștem. Încă nu suntem omogeni, e firesc, nu poți să sudezi relații de joc în două luni. Dar am reușit să creez un grup, să le implementez jucătorilor această dorință de victorie. Principiul meu e ca din fiecare meci să scoatem maximum. Eu niciodată nu merg să mă apăr, la mine e mereu totul sau nimic. Că se termină egal, cum s-a întâmplat astăzi, nu e nicio problemă, dar important e ca noi să ne dorim victoria, oriunde am juca, indiferent cu cine!”, a conchis Poenaru.

About Gabriel Toth

Leave a Reply