Dispariția carnetelor de joc, noua maladie a sportului timișorean! Voleiul, ultima victimă

DSCF0148 (Medium)Deși ultimul episod a rulat în urmă cu 13 ani, serialul Dosarele X și-ar putea relua liniștit activitatea. Vestiarele echipelor din Timișoara i-ar oferi suficiente subiecte. După scandalul vizelor medicale smulse din carnetele rugbyștilor de la RCM Timișoara toamna trecută, un alt episod legat de carnete lovește sportul de pe Bega. CSU Politehnica, organizatoarea turneului play-off a Diviziei A2 Vest de volei feminin, s-a trezit ieri, în prima zi a competiției, fără carnetele de joc. Cu acceptul arbitrilor, derby-ul orașului, cu Agroland, s-a disputat, iar alb-violetele au câștigat dramatic, cu 3-2, după 0-2 la seturi. În zadar, pentru că raportul oficial consemna deja meci pierdut la „masa verde” de trupa pregătită de Cerasella Șerban.

Derby-ul Timișoarei la volei feminin, despre care scriam ieri în termeni laudativi, nu va fi reținut în statistici prin desfășurarea incredibilă a scorului, ci printr-un forfait. CSU Politehnica Timișoara nu a putut prezenta carnetele jucătoarelor la ședința tehnică dinaintea partidei. Ele dispăruseră, se pare, încă de săptămâna trecută, când la turneul semifinal de cadete, organizat tot la sala „Mircea Albu”, s-a constatat o spargere. Plângerea la Poliție fusese depusă, însă lipsa carnetelor a fost constatată abia ieri, în jurul prânzului.

„Eu n-am controlat săptămâna trecută carnetele, n-am verificat să văd ce s-a mai furat. Ieri, în jurul orei 13, când am venit la sală să scot legitimațiile, nu mai erau. Nu le-am găsit niciunde. Nu am intrat în panică, m-am dus să le caut și acasă, dar nu erau niciunde. Nu am vrut să le spun fetelor înainte de meci. Am propus să jucăm și următoarele două meciuri, ca turneul să se joace până la capăt. Vă dați seama, în momentul acesta, nu pot să zic nimic, nu pot să dau vina pe nimeni… Până la urmă există un regulament, trebuie respectat. E un incident stupid, dar care văd că se întâmplă. N-am vrut să afle nimeni, să se joace meciul, s-a jucat, a fost spectacol, faze frumoase”, a declarat Cerasella Șerban, antrenoarea echipei păgubite, CSU Politehnica Timișoara.

De partea cealaltă, Agroland, care scăpase printre degete victoria pe teren, a fost declarată câștigătoare la „masa verde”. În situația în care CSU Politehnica e în imposibilitate de a reface legitimațiile în timp util pentru următoarele două jocuri, care vor fi de asemenea atribuite cu 0-3, trupa pregătită de Dan Jitaru este deja calificată la barajul de promovare, alături de CET Govora. Asta în condițiile în care CSU Medicina Târgu Mureș nu avea oricum drept de participare la baraj, fiind „satelit” al unei prim-divizionare.

„Am aflat înainte de meci de problema cu carnetele. Nu se putea ține foaia. Știam că va fi forfait, dar am ales să jucăm, pentru că așa era normal. Fetele n-au știut nimic, doar antrenorii și arbitrii. Ele sufereau că am pierdut… Și eu sufăr că am pierdut, dar asta e, aveam meciul în mână, îl puteam câștiga foarte simplu cu 3-0, dar Poli a reușit să întoarcă. Noi de la bun început ne-am propus să ajungem la barajul de promovare. Faptul că sezonul regular l-am terminat pe ultimul loc a fost cauzat de lipsa de omogenitate a lotului. Eram pregătiți și în cazul unei întâlniri cu Baia Mare, care terminase pe 3, să o depășim în prima fază a play-off-ului. Ele s-au retras însă, din motive financiare. Ce-o fi la turneul de baraj, vom vedea. Dar, deocamdată, obiectivul îndeplinit, chiar dacă din afară, totul pare cu multă șansă”, a spus antrenorul lui Agroland, Dan Jitaru.

Așadar, calificatele la baraj se cunoșteau deja încă dinaintea începerii competiției. Care continuă astăzi și mâine la sala „Mircea Albu” din Circumvalațiunii (până la noi ordine!), conform programului inițial:

Vineri, 3 aprilie
Ora 16: CSU Medicina Timișoara – ACS Agroland Timișoara
Ora 18: CSU Poli Timișoara – CET Govora Râmnicu Vâlcea

Sâmbătă, 4 aprilie
Ora 10: ACS Agroland Timișoara – CET Govora Râmnicu Vâlcea
Ora 12: CSU Poli Timișoara – CSU Medicina Târgu Mureș

About Gabriel Toth

Trackbacks

Leave a Reply