Diana Bulimar, la etapa de Cupă Mondială din Portugalia

5_669a19aaef21c31dcf778d500eb7d90b_1366200401
Timișoreanca Diana Bulimar va lupta, în acest sfârșit de săptămână, din nou pentru medalii, la etapa de Cupă Mondială de la Anadia, Portugalia. Concursul ce va începe vineri, cu sesiunile de calificări, e prima întrecere pentru sportiva născută în Banat după Campionatele Europene Individuale de la Moscova, care i-au adus două dintre cele mai importante medalii din palmares.

La două luni după succesul de la Moscova, unde a cucerit o medalie de argint la bârnă și una de bronz la sol, Diana Bulimar revine în febra competițiilor importante. Vineri va debuta la Anadia, în Portugalia, o nouă etapă de Cupă Mondială, iar gimnasta născută la Timișoara va concura la toate cele patru aparate.

Bulimar vine după o primăvară prolifică, în care a strâns medalii la toate competițiile internaționale la care a participat. La Internaționalele Franței, timișoreanca a cucerit medalia de argint la sol, apoi la FIG Challenge Cup de la Doha a urcat pe prima treaptă a podiumului la același aparat, vârful de formă înregistrându-l la Moscova, acolo unde în perioada 17-21 aprilie a obținut un loc 4 la individual compus, iar apoi primele medalii cu adevărat importante ale carierei după prestațiile individuale.

Timișoreanca e una dintre favoritele concursului din Portugalia, cele mai așteptate fiind evoluțiile ei de la sol și bârnă, singurele aparate care i-au adus medalii până în prezent. Diana Bulimar și Larisa Iordache au afișat însă probleme mari la paralele inegale, un aparat ce dă de ceva vreme bătăi de cap gimnasticii feminine românești, astfel că e de urmărit cum au evoluat exercițiile fetelor pregătite de Octavian Bellu și Mariana Bitang.

La FIG Challenge Cup de la Anadia, România va fi reprezewntată de doar două sportive în concursul feminin – Diana Bulimar și Larisa Iordache – , în vreme ce la masculin vor fi patru tricolori în concurs: Ovidiu Buidoșo, Andrei Ursache, Marius Berbecar și Andrei Muntean. Competiția din Portugalia se va desfășura în Centro de Alto Rendimento de Anadia – Velodromo Nacional, un complex întins pe 3 hectare și care poate găzdui 3.000 de spectatori.

About Gabriel Toth

Leave a Reply