Diana Bulimar, campioană europeană cu echipa României

echipa-calificari1

Echipa feminină de gimnastică a României a devenit astăzi campioană europeană la Sofia. Timișoreanca Diana Bulimar a avut evoluții sigure la paralele, bârnă și sol, aducându-și din plin contribuția la reușita foarte tânărului lot al României.

România s-a clasat pe prima poziție în finala pe echipe a Campionatului European, desfășurată astăzi, la Sofia. Tricolorele au dominat concursul da capo al fine, clasându-se pe primul loc în clasamentul general după fiecare rotație.

Timișoreanca Diana Bulimar a intrat în concurs odată cu cea de-a doua rotație, reușind să obțină cea mai bună notă din lot la paralele, 14.133, păstrând România pe prima treaptă a podiumului. La bârnă, timișoreanca a reușit din nou un exercițiu sigur, notat cu 14.533, în vreme ce exercițiul de la sol, care i-a adus un punctaj de 14.225, a fost o bună repetiție pentru finala acestui aparat ce va avea loc mâine.

România a totalizat 172.754 după cele patru rotații, depășind revelația Marea Britanie, care s-a mulțumit cu argintul, în vreme ce Rusia, pe care specialiștii o vedeau drept principala contracandidată a tricolorelor, s-a clasat abia pe poziția a treia.

Iată și configurația podiumului:

1. România 172,754
2. Marea Britanie 170,663
3. Rusia 169,329

Diana Bulimar are șanse mari de a-și mai trece în cont o medalie la Sofia, fiind calificată în finala de la sol, ce va avea loc duminică.

About Gabriel Toth

Leave a Reply