FOTO: Dezmorțire după pauză: ASU Politehnica – Unirea Sânnicolau Mare 3-0

politehnica 6ASU Politehnica se menține pe prima poziție în Liga a IV-a, după succesul la scor de forfait de astăzi, cu Unirea Sânnicolau Mare. Victoria alb-violeților s-a conturat în repriza a doua, schimbările efectuate de Paul Codrea aducând un plus în jocul echipei.

Primă repriză ternă pe „Știința”. Vremea friguroasă parcă i-a înghețat pe jucătorii celor două echipe, care au oferit puține faze de poartă în primul mitan. Cea mai mare șansă a liderului ASU Politehnica a irosit-o Filimon, care a rămas singur cu Sitaru, însă portarul Unirii a reușit să-i blocheze șutul. În prealabil, Cătălin Crișan a ratat incredibil de la câțiva metri de poarta lui Rogojină, după o centrare de pe stânga a celuilalt Crișan, Daniel.

La pauză, Paul Codrea l-a introdus pe Ionuț Vucea în locul golgheterului Iorgovan, o schimbare ce a dinamizat jocul alb-violeților. Iar efectele s-au văzut după nici 120 de secunde de la reluare, atunci când mijlocașul de bandă și-a depășit în vitezăun adversar și i-a centrat perfect lui Ionaș, care a împins mingea în plasă, cu capul din șase metri. Același Ionaș avea să urce scorul în minutul 61, atunci când a împins în plasă o minge ricoșată din transversală, după o lovitură liberă executată bine de Ghinescu. Meciul s-a liniștit apoi, niciuna dintre echipe nereușind să mai creze faze periculoase de poartă. Totuși, rezultatul final avea să fie stabilit în minutul 88 de Alexandru Rus, vârful în vârstă de 18 ani reușind primul său gol în campionat, după o așezare a lui Tulcan.

3-0 pentru ASU Politehnica, iar alb-violeții pot privi liniștiți la încleștarea de mâine dimineață, atunci când se vor întâlni principalele urmăritoare, CS Dumbrăvița și Ripensia. Să mai spunem că înaintea fluierului de start al meciului, Asociația Suporterilor Timișoreni Druckeria i-a înmânat lui Iosif Rotariu banii strânși în urma evenimentului caritabil de duminica trecută, pentru micuța Kassandra. Vă reamintim, donațiile totale s-au ridicat la 9.887 de lei și 30 de bani, plus 230 de euro.

ASU Politehnica (antrenor Paul Codrea): Rogojină – Feraru, Gălan, Gavriluță, Taub – Ilie, Naidin (cpt.), Filimon, Ghinescu – Ionaș, Iorgovan. Au mai intrat: Vucea, Popoviciu, Tulcan și Rus.

Unirea Sânnicolau Mare (antrenor Nae Căprărescu): Sitaru – Clej, D. Obertșerescu, Galu, Galea, T. Stoianov, Nagy, C. Crișan, Sârbu (cpt.), D. Crișan, Novac. Au mai intrat: Ciola, Florescu, Bataniaț și Mioc.

 

 

La final, antrenorul lui ASU Politehnica, Paul Codrea, s-a arătat mulțumit de aportul jucătorilor veniți de pe bancă. „Prima repriză a fost grea, pentru că am intrat în jocul lor, nu am avut răbdare să construim și să ducem jocul la margine. În schimb, în repriza a doua, am forțat puțin chiar în această direcție, prin introducerea lui Vucea, iar schimbarea a avut efect imediat. Nici terenul nu a fost cel mai bun, după ploile din această săptămână s-a denivelat ușor, iar acest lucru ne-a incomodat puțin. Până la urmă, asta e valoarea unei echipe, de a avea rezerve la fel de bune ca și titularii. Noi avem un lot valoros, s-a văzut și în meciurile trecute, cine vine de pe bancă, o face cu un plus. Sperăm să o ținem tot așa, îi felicit pe băieți, pentru că n-a fost ușor astăzi, i-am simțit puțin agitați la pauză, dar apoi săau descătușat și cred că am făcut un joc bun”, a declarat Codrea.

În ceea ce privește înâlnirea de mâine dimineață, dintre CS Dumbrăvița și Ripensia, fostul internațional admite că rezultatul cel mai favorabil ar fi o remiză. „Teoretic, un egal ne-ar mulțumi. Dar indiferent de rezultat, campionatul e lung, se joacă în continuare. Noi trebuie să rămânem umili și să progresăm de la meci la meci”, a mai spus Codrea.

About Gabriel Toth

Trackbacks

Leave a Reply