Deziluzie în alb și violet! Ratările Informaticii și circul ieftin marca City’US păstrează titlul la Târgu Mureș

info-muresInformatica Timișoara încheie primul sezon de la reactivare cu medaliile de argint la gât. Gruparea bănățeană a pierdut în această seară, în sala „Constantin Jude”, cu 2-1 meciul al doilea al finalei Ligii I de futsal, în fața deținătoarei trofeului, City’US Târgu Mureș. Bănățenii au dominat clar partida, însă au ratat nepermis, în vreme ce ardelenii au răspuns cu o apărare compactă, iar când aceasta nu a mai funcționat, au apelat la tertipuri demne mai degrabă de miuțele din fața blocului decât de o finală de Campionat Național.

Eșecul drastic din primul meci (0-4 la Târgu Mureș) i-a ambiționat la maximum pe timișoreni, care au atacat în valuri încă din start. Practic, în primele zece minute, s-a jucat doar în fața porții lui Carlao, care a avut și șansă, la șuturile alături ale lui Janjic (5) sau Dobre (7), dar a și intervenit oportun în situații-limită, cum a fost șutul din unghi al lui Lupu, din minutul 8. Prima șansă importantă de gol a oaspeților i-a aparținut golgheterului Aguiar, care a tras însă direct în Giurcanu, din poziție bună, în minutul 13.

Spiritele s-au încins în minutul 14, la o acțiune de atac a Informaticii, în care Savio Valadares s-a prăbușit aproape de careul porții lui Carlao, însă bucureșteanul Gabriel Gherman, aflat aproape de fază, i-a arătat brazilianului galben pentru simulare, spre nemulțumirea întregului efectiv al Informaticii, dar și al publicului. City’US a ieșit din nou la rampă în minutul 15, printr-un șut din unghi al lui Ferreira, scos de Giurcanu. Informatica a găsit totuși drumul spre gol chiar înainte de pauză, prin Florin Matei, care a înscris cu o ghiulea de la distanță, aducând un avantaj fragil, dar extrem de important Timișoarei la intrarea la cabine: 1-0.

Cinci greșeli în cinci minute, toate în contul Informaticii

Primul mitan a fost doar un preambul pentru ceea ce a urmat în a doua jumătate. Cuplul Sorescu – Gherman, de altfel cel mai bine cotat din arbitrajul autohton, a taxat cu fault fiecare cădere a jucătorilor din Târgu Mureș, astfel că în nici cinci minute de la reluare, Informatica avea cinci greșeli acumulate. Au urmat apoi, tot într-un timp extrem de scurt, patru greșeli ale mureșenilor (unele în compensare!), astfel că pe ambele bănci de rezerve nervii au fost întinși la maximum, cele două delegații fiind extrem de greu de ținut în frâu de rezerva de arbitru Marian Ivănescu ori de observatorii Radu Petre și Andrei Ioniță.

Al șaselea fault al Informaticii a venit în minutul 29, însă Emil Răducu a nimerit doar bara din stânga lui Giurcanu, din lovitură de pedeapsă de la zece metri. Presiunea a devenit din ce în ce mai apăsătoare pe umerii timișorenilor, fapt resimțit la faza următoare, când Giurcanu a greșit, trimițându-i direct lui Szocs, însă Aguiar, venit din spate, a tras peste poartă.

City’US a întors scorul în decurs de patru minute, pe un fond de joc mai bun. În minutul 31, Răducu nu l-a mai iertat pe Giurcanu, tot de la zece metri, la acumularea faultului cu numărul 7 al Informaticii, restablind egalitatea. Apoi, în minutul 35, Laszlo Szocs și-a adus echipa în avantaj, marcând nestingherit din zona centrală, pe jos, fără șanse pentru „Sile” Giurcanu.

Circ, cu „C” de la City’US…

După marcarea celui de-al doilea gol, cei de la City’US nu s-au mai ocupat de futsal decât sporadic, preferând să scoată din mânecă trucuri murdare, nedemne de pretențiile unei finale de campionat. În minutul 36, Informatica a reușit să se apropie periculos de poarta lui Carlao, însă Lupu, aflat într-o poziție bună de finalizare, a fost luat cu fulgi cu tot de Mimi Stoica, care a țâșnit de pe… banca de rezerve! Experimentatul jucător al lui City’US a văzut direct cartonașul roșu pentru gestul său, iar Informatica a beneficiant de o penalitate de la șase metri, nefructificată însă de Felipe Pinto.

Formația din Târgu Mureș, rămasă în inferioritate numerică preț de două minute, a continuat fragmentarea jocului, portarul Carlao aruncându-se din senin pe parchet sub pretextul crampelor musculare. În acest timp, Informatica și-a continuat cavalcada de ratări, Slobodan Janjic nimerind bara, în minutul 37. Iar în minutul următor, fair-play-ul oaspeților a ajuns la punctul culminant. Într-un moment de întrerupere, pentru ștergerea parchetului, de pe banca lui City’US s-a aruncat cu apă pe suprafața de joc, imediat după ce arbitrul a înredințat reluarea partidei. Gesturi care au adus mai aproape de Târgu Mureș al șaselea titlu în futsalul intern, în condițiile în care Informatica nu s-a mai regăsit pe final. În minutul 39, Thiago Alcantara – revenit în echipă după o lungă absență – a irosit două ocazii imense, pentru ca în penultima secundă de joc, Florin Matei să trimită în bară o lovitură de pedeapsă de la 10 metri, pecetluind soarta titlului.

City’US se impune cu 2-1 la Timișoara și cu 2-0 la general în finala cu Informatica și își trece în cont al șaselea titlu din istorie. De partea cealaltă, la primul sezon de la reînființare, formația pregătită de Robert Lupu realizează prima prezență pe podiumul național pentru o echipă de futsal din Timișoara.

About Gabriel Toth

Trackbacks

Leave a Reply