Descătușare și evadare! Politehnica Timișoara – CS Balotești 4-1

unnamed

Foto: Emanuel Titus Iliesi

Politehnica Timișoara a obținut o victorie confortabilă și, mai presus de toate, trei puncte vitale pentru supraviețuire, în duelul de astăzi, cu CS Balotești. Alb-violeții au fost ținuți în șah de formația ilfoveană până după minutul 70, însă au părut mai proaspeți pe „sprintul” final, reușind să marcheze de trei ori în ultimele 20 de minute.

După eșecul amar de sâmbătă, cu Academica Clinceni, victoria era singura variantă pentru elevii lui Sorin Brîndescu în intermediara de astăzi, cu Baloteștiul. Astfel că alb-violeții au început tare partida și au deschis scorul încă din minutul 4, atunci când Ghinescu a pătruns în careu și a șutat, din lateral stânga, sub transversală, fără speranțe pentru Fulga.

Oaspeții au încercat să ofere o replică rapidă, iar în minutul 6, Marciuc a trimis pe lângă, cu capul, dintr-o lovitură de colț. Apoi, în minutul 11, Herea a înscris pentru Balotești, însă golul a fost anulat, pe motiv de ofsaid. Faze care n-au făcut decât să prevestească golul egalizator, din minutul 22, reușit de Marciuc, la o lovitură de colț. Până la pauză, alb-violeții au avut și ei o reușită anulată – Giuricici, în minutul 22, tot pentru ofsaid – dar și o șansă mare în minutul 38, atunci când Răuță a intervenit salvator în fața lui Bădăuță, găsit în fața porții de recentrarea lui Ghinescu.

După pauză, Sorin Brîndescu a schimbat sistemul, din clasicul 4-1-4-1, într-un 4-4-2, cu Blănaru artuncat în avanposturi, alături de Bădăuță. Modificarea n-a părut să dea roade, începutul mitanului secund găsind Baloteștiul instalat în jumătatea de teren a poliștilor, însă finalizarea nu s-a făcut decât prin șuturi de la distanță, care au fost de fiecare dată stopate de Gakos.

În minutul 73, Politehnica iese pe contraatac prin Taub, acesta îl găsește în centru pe Birău, care prelungește în față, la Bădăuță. Nouarul polist se întoarce, cu un adversar în spinare, și trimite plasat, pe jos. 2-1. Un gol care i-a descătușat pe alb-violeți, pentru că în minutul 83, Blănaru dublează diferența de pe tabelă, din fața porții, după o așezare a lui Vucea. Peste două minute, același Blănaru a fost lansat perfect de Teuț, a scăpat singur cu Fulga și a înscris.

4-1 cu CS Balotești nu înseamnă doar cel mai clar succes stagional pentru Politehnica, ci și trei puncte extrem de importante, care o îndepărtează de zona retrogradării. În acest moment, prima de sub linie e Unirea Tărlungeni, cu 11 puncte, cinci mai puține decât alb-violeții. Și cum Dunărea Călărași a învins-o pe final pe CSM Râmnicu Vâlcea, timișorenii urcă până pe locul 14.

Politehnica Timișoara (antrenor Sorin Brîndescu): Gakos – Motreanu, Gălan (cpt.), Bilia, Taub – D. Constantinescu – Teuț, Birău, Giuricici, Ghinescu – Bădăuță. Au mai intrat Blănaru, Dănăricu, Vucea.
CS Balotești (antrenor Cornel Nica): Fulga – Marciuc, Ioniță, Răuță, Flămânzeanu – Dedu, V. Andrei, N. Ion (cpt.), F. Niculae – Cl. Herea, Bâtfoi. Au mai intratAntoche și R. Stănescu.

Vom reveni cu o amplă galerie foto de la jocul de astăzi!

About Gabriel Toth

Leave a Reply