Déjà vu la Cluj: Universitatea pierde după 2-0

Universitatea Timișoara a suferit sâmbătă a doua înfrângere a sezonului, cedând cu 2-3 pe terenul celor de la Chimszed Cluj. Trupa pregătită de Sorin Grădinaru a smuls primele două seturi, însă la final a fost nevoită să se mulțumească doar cu un singur punct.

Universitatea Timișoara a încheiat sezonul regulat din Divizia A2 cu un eșec. Voleibaliștii bănățeni s-au întors învinși în cinci seturi de la Cluj și pierd astfel orice șansă de a încheia prima parte a campionatului ligii secunde pe primul loc.

Timișorenii s-au deplasat sub Feleac fără Cătălin Ungureanu și liberoul Bogdan Toma, ambii indisponibil datorită problemelor medicale, dar chiar și așa, au reușit să câștige primele două seturi, cu 25-18 și 25-23. Universitatea n-a reușit să mențină ritmul și a fost împinsă până în decisiv, gazdele adjudecându-și următoarele două acte cu 25-21 și 25-20. Ultimul set s-a disputat pe muchie de cuțit, însă tot clujenii au fost cei care s-au impus, cu 15-13, trecându-și în cont două puncte în urma acestei partide.

Universitatea Timișoara s-a bazat la Cluj pe următoarea formulă: Dragoș Unguraș, Sorin Schiesz, Albert Balint, Ioan Grama, Cristian Bălulescu și Alin Flonta. Au mai intrat pe parcurs Daniel Dincă și Vlad Stănoiu, în vreme ce Eric Reitmayer și Radu Mirea au rămas pe bancă.

Același scenariu, alt eșalon

Ultima vizită a Universității la Cluj s-a consumat sub exact aceleași auspicii. La 17 decembrie 2011, în prima ligă, elevii lui Sorin Grădinaru erau întrecuți cu 3-2 de U Cluj, tot după un joc în care au condus cu 2-0. Timișorenii își adjudecaseră primele două seturi cu 25-19 și 27-25, însă apoi au căzut inexplicabil, pierzând cu 25-16, 25-13 și 15-7 în decisiv. Deși înfrângerea de atunci, cu „Șepcile roșii”, a fost una extrem de dureroasă, punctul de la Cluj a fost atunci primul obținut de voleibaliștii timișoreni în eșalonul de elită.

Universitatea Timișoara va sta în ultima etapă a sezonului regulat, urmând să intre în focurile play-off-ului pe 23 martie. Cum clasarea pe locul 2 a elevilor lui Grădinaru e deja sigură, aceștia vor da piept cu ocupanta locului 7, pe sistemul cel mai bun din 3 meciuri.

About Gabriel Toth

Leave a Reply